Winnie van Kins | HUMOR

Ik ben blij met mijn nieuwe tas die mijn lievelings, oude vodje moet gaan vervangen. Tricky business…dat weggooien, waarbij verstand en gevoel weer eens een ouderwets potje bekvechten. Gelukkig heb ik een nuchter persoon als partner en altijd bereid een handje te helpen.
Zeeman: Met zo’n mooi nieuw tasje heb je minder moeite met het weggooien van dat oude vod.
Ik: Ik bepaal zelf wel wat ik, wanneer weggooi, antwoord ik tikje snibbig, want nu al vind ik het onderwerp en de op handen zijnde discussie niet leuk.
Zeeman: Dan gooi ík het wel weg, als je sterft.
Ik verrast en helemaal vertederd: Ben je er dan bij als ik sterf?
Zeeman: Ja dat denk ik wel.
Ik: Dat is bijna zo goed als een huwelijksaanzoek! Besef dat je wel? Het dringt ergens achter in mijn hoofd door dat, terwijl ik dit roep, ik nu wel erg enthousiast klink en ik best weet dat ik zelf erg dubbel in mijn gevoel ben ten opzichte van verbintenissen, zeker die met een handtekening, kus en ring bezegeld worden. Het was sowieso te laat om andere woorden te kiezen, dus…
Zeeman: Ja, maar ik doe het zélf….
Blij verwonderd kijk ik op…
Ik: Ja natuurlijk.

De zeeman kijkt me afwachtend aan: Volgens mij begrijp je ‘ em niet…

Ik spreek dat stelliger tegen dan ik werkelijk ben en beweer dat ie er natuurlijk bij is en ben stiekem toch wel blij met het idee dat ie zo’n lengte voorschot neemt op onze relatie. Het geeft me best een fijn gevoel. Daar kwam sneller dan ik dacht al verandering in.
Ik kom, niet voor het eerst, bedrogen uit en kom de ‘ware’ zeemansnatuur tegen vol ‘humor’ van een heel zoute soort. Voor landrotten als u en ik blijkt dat soms heel zuur, kan ik u verzekeren.
De ontknoping is allerminst romantisch en boezemt ook niet echt vertrouwen in de toekomst in. Natuurlijk is hij erbij als ik sterf, zeker als hij er zelf de hand in heeft! In mijn onschuld als huis-tuin-en keukenjuf, gewend aan creëren van pais en vree en lieftallige oplossingen, heb ik helemaal niet in de gaten dat hij iets heel anders bedoeld. Iets meer in de trant van een aflevering van Agatha Christie, waarbij een ogenschijnlijk liefhebbende echtgenoot in werkelijkheid op sinistere wijze een plan smeedt om zijn vrouw om zeep te helpen. Ik zie het complete scenario al helemaal voor me inclusief Poirot met zijn puntsnorretje en tuttige maniertjes.
Gelukkig weet ik inmiddels beter en aangezien ik zelf eerlijk gezegd ook niet bepaald een huwelijksheld ben, kan ik er smakelijk om lachen. Zeeman kent me als geen ander en lacht ontspannen mee, na zich ervan verzekerd te hebben dat ik lach zonder boerenkiel en kiespijn. Valt ook niet mee om de onnavolgbare wegen van een huis-tuin en keukenjuf met zo af en toe wat prettige gekte, te volgen.

TIP: We zijn zo gewend geraakt aan onze eigen vaste patronen van reageren. Bekijk eens of deze je nog van dienst zijn of dat je er eigenlijk meer last van hebt. Doe het eens anders en trakteer jezelf of je partner, kinderen,collega’s of vrienden op een totaal andere reactie. Steek de draak eens met een situatie waar je je normaal gesproken erg druk om zou maken. Bedenk eens dat er een voice-over is die jouw situatie becommentarieert. Ik doe dit nog wel eens a la ‘Jambers’. Kent u hem nog? Met die weeë ietwat lijzige, maar mooie Vlaamse stem? Of de voice-over van een of andere spelshow: ‘En Pierre wat hebben zij gewonnen!’ Probeer het eens, even oefenen mag. Gaat zeker op je (in- of uitwendige) lachspieren werken en haalt de angel uit je ontvlambare situatie.

Meer tips via www.mensnova.nl, gewoon even bellen of mailen. Privébericht via facebook (Mens Nova) mag ook.

GERELATEERDE ARTIKELEN

6 reacties op “Winnie van Kins | HUMOR

  1. Pinkback: Darryl

  2. Pinkback: Dave

  3. Pinkback: peter

  4. Pinkback: homer

  5. Pinkback: corey

  6. Pinkback: Kevin

Geef een reactie