Ninneke’s Corner Culinair | home made pizza

Ik ben Jeannine,  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

Een recept dat in ieder gezin met open armen (en mond) zal worden ontvangen: home made snelle pizza!

Home made ( snelle ) pizza

IMG_9388 watermerk

Heerlijk die pizza

Zijn jullie ook zo tuk op pizza? Anders ik wel hoor, maar vind  dat de kant en klare pizza’s dikwijls pover belegd zijn of niet erg lekker smaken. Voor mij is elk excuus wel goed om zelf aan de slag te gaan. Vroeger maakte ik ook het pizzadeeg zelf, maar sinds ik een andere keukentafel heb met ruw hout met diepe  nerven is deze niet zo geschikt om deeg op te kneden. Vroeger waren we in het bezit van een tafel met glazen blad, dat was dus wel makkelijk om deeg op te maken, te kneden en uit te rollen. Ik bezit ook wel over flink wat werkblad maar dat is al geheel ingepalmd met leuke ditjes en datjes dus dan zou ik al een hele verhuis moeten doen om het pizzadeeg te maken. Met speciale gelegenheden doe ik die moeite wel hoor , maar vind het op deze manier ook zeer lekker. Lekker snel klaar! Ik neem dan als bodem een Turks brood dat ik overlangs doorsnij, voorts beleg je het naar believen. Al wat je dan net lekker vindt doe je erop.

980544_10201475120506731_1295025633_o

Met broccoli en kip

861230_10200821527207307_412521482_o

Met brie , rode ui,artisjokken en kip

894670_10201136468920653_1221988887_o

Napolitana de meest simpele maar ooooh zo lekker,kaas, verse tomaat en veel knoflook

Met feta , kip ,broccoli en prosciutto

Het enige wat je doen moet is je  inspiratie /smaak de vrije loop laten: snij een Turks brood door en besprenkel met wat olijfolie. Doe er wat tomaten passata op (niet teveel het mag niet doordenkt worden ) enbeleg naar believen met bijvoorbeeld : kip, ham, salami, chorizo, spek, zeevruchten of groenten naar wens zoals paprika, voorgekookte stukjes broccoli, champignons, artisjokken, ui, knoflook, tomaten. En verder je favoriete kaas:  feta, brie, mozzarella, gorgonzola, ricotta, geitenkaas waar je zin in hebt op dat moment. Is je pizza belegd bak deze dan in een voorverwarmde oven op 180 ° krokant , de ene keer wat langer als de andere keer, naargelang wat je er op hebt gedaan.

Pizza met brie ,artisjokken en tijm

 

 

 

En nog een hele lekkere Piza Pollo

1 rode ui in ringen

250 gr zure room

 2 teentjes knoflook 2 el verse tijm gehakt

gaar gekookte kip of stukjes gebakken kip

champignon plakjes 100 gr mozarella

30 gr vers gerapste parmezaan kaas

bereiding

Meng de parmezaan onder de zure room met verse tijm, knoflook en de rode ui ringen. Spreid dit mengsel over  je pizzabodem ( het Turks brood dus ) beleg met de stukjes gare kip, champignons en doe er de mozzarella oven en bak in de oven. Super lekker deze combinatie.

Nu dan de meest eenvoudige maar daarom niet minder lekke (één van onze favorieten!):

Pizza Napolitana

903917_10201136469880677_2087390513_o

Deze moet je maken als je de deur niet meer uit moet , door de hoeveelheid knoflook

Ik vind dit een zeer goede oplossing om snel een pizza op tafel te toveren die bovendien ook zeer lekker is, wat je reden ook mag zijn; tijdgebrek, plaatsgebrek, geen zin om te kneden of wat dan ook. Dit Turks brood  is een goede basis om pizza’s te maken. Ook leuk om op een vrije dag samen met de kinderen of kleinkinderen pizza te maken. Ze kunnen helpen met beleggen. Je snijdt eventueel het brood nog in kleinere stukken, zodat ze ieder hun eigen pizza kunnen samen stellen, of in plaats van eens pannenkoeken te bakken met een verjaardagsfeestje, stel al een buffet klaar met al de groenten, vlees, kaas en hou een mini kook cursus met de kinderen, ze gaan het vast super vinden! Ik heb hier nu inmiddels wel al trek gekregen moet ik zeggen…smakelijk!

IMG_9377 watermerk

Ik denk dat ik nog een stuk neem

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook: Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

4 reacties op “Ninneke’s Corner Culinair | home made pizza

  1. Pinkback: Anthony

  2. Pinkback: clifton

  3. Pinkback: danny

  4. Pinkback: Greg

Geef een reactie