Ninneke’s Corner | Anders bekeken

Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Anders bekeken

emmertjes met hertenkopjes 063 watermerk

Leuke emmertjes gemaakt van kersthangers

Nu ben ik zo een persoontje die ook direct nog ander positioneel ziet in zaken als waarvoor ze dienen. Zo kwam ik ook deze kersthangers tegen in de vorm van hertenhoofdjes…vond die zo leuk dat ik meteen een hele voorraad had gekocht want in mijn toch al zo overvolle hoofd dook een leuk idee op om uit te werken. Wist ook ter plekke dat het goed zou komen; inspiratiegebrek zal me niet gauw te beurt vallen. Terwijl ik nog met het ene project bezig ben stockeren de ideeën maar op in die hersenmassa van me. Deze creatie vergt niet veel werk. Het is een stappenplan: lijmen, primeren en schilderen om deze leuke emmertjes te bekomen. Mooi voor gezellig winterse taferelen te maken voor met kerst, eindjaar aan de deur te zetten, je trap, in de hal, op tafel binnen of buiten, maak er wat bloemstukken in, leg er wat dennenappels in, kransjes op, decoratieballen, kegels in mos of twijgen is ook erg mooi. Aangezien het nog veel te vroeg is de kerstboom te zetten maar we overal al geconfronteerd worden met kerstdecoratie, heb ik deze kersthangers ontdekt aan een super prijs bovendien – ,hoe kan het ook anders van bij de Action – de emmertjes kun je nu wel al zetten. Het is ook gewoon Herfst-Winter gevoel of je maakt ze nu al gewoon voor met Kerst, heb je nog voldoende tijd ze tijdig klaar te hebben. Tof idee is een champagne emmer zo te maken met die hertenhoofdjes op. Wil je ook graag zo van die emmertjes? Ren dan als de bliksem naar de Action! Koop ook nog wat emmertjes, schalen, verf  & primer. Verder heb je ook een lijmpistool nodig. Ik heb ze een roest uitstraling gegeven maar kan natuurlijk in eender welke kleur je maar verkiest. Persoonlijk vind ik dit warm, mooi ogen. Hou je echter van lichte kleuren kwast dan maar een laagje off-white erop; je kan het ook zo maken dat het wel gepatineerd lijkt. Zet eerst dan een laagje grijs of zo, laten drogen en dan wit erop schilderen  en een beetje afvegen met doek of spons. Ik wens jullie veel plezier.

kersthangers anders gebruiken 033 watermerk !!!!!!!!!

Zorg voor effect in grote en vorm

emmertjes met hertenkopjes 038 watermerk

kudde herten gespot

emmertjes met hertenkopjes 014 watermerk

hou je niet van een hele verzameling?ook leuk als je één hebt staan

emmertjes met hertenkopjes 025 watermerk

Staat leuk en is makkelijk te maken

column emmertjes met hertenkoppen - column met oud papier decore 608 watermerk

Hoofdmateriaal met de nadruk op hertenhoofdjes

column emmertjes met hertenkoppen - column met oud papier decore 621 watermerk

hoofdjes vast gelijmd langs beiden zijden van een schaal en blik

column emmertjes met hertenkoppen - column met oud papier decore 618 watermerk

De decoratie  die ik gebruikte is maar even om een voorbeeld te stellen. Deze is echter nog niet af, hij kan nog wat aanvulling gebruiken van kleur en materiaal, maar zo heb je toch al een idee hoe het er kan uitzien. Ook een leuke aanvulling is met wat geweitakken te werken of dennentakken en dennenappels tussen te leggen, blozende rode appels, herfstbladeren en theelichtjes tot een geheel dat gezelligheid ademt. Nog even een extra tip: aangezien de hertenhoofdjes aan de achterzijde lichtjes bol staan,kan het zijn als je ze vastlijmt dat er aan de zijkanten een spleet vormt. Dit is echter ook gauw op te lossen door er overschilderbare silicone tegen aan te spuiten in dun laagje, of je laat het zo dan heeft het iets artisanaal, denk je maar.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook:  Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

5 reacties op “Ninneke’s Corner | Anders bekeken

  1. Pinkback: Kenneth

  2. Pinkback: ralph

  3. Pinkback: Jimmie

Geef een reactie