Winnie van Kins | EERLIJK IS EERLIJK

Onlangs was ik wat aan het opschonen op mijn computer. Dat is net als de zolder opruimen…je komt weer van alles tegen en voor je het weet zit je midden in een ‘trip down memory-lane’. Zo vond ik ook een schrijfseltje uit het prille begin van mijn relatie. Toen de term “relatie’ helemaal nog niet aan de orde was.
Het doet me met een glimlach terugdenken aan mijn stoer opgeworpen muur. Ik? Een nieuwe relatie? Echt niet! Ik in de ontkenningsfase? Echt niet! Ondanks de tekenen die lachend en ruimschoots voor mijn voeten werden geworpen door lieve vriendinnen, bleef ik erbij: dit was gewoon voor de lol en die twinkeltjes in mijn ogen en het feit dat ik het best wel veel over hem had? Allemaal niet waar hoor!
Ik wist natuurlijk ergens diep van binnen dondersgoed wat er aan de hand was, maar wilde mij niet meer overleveren aan vlinders of ander fladderend (on)gedierte in onderbuik of elders.

Totdat ik blijkbaar vond dat ik maar eens een kijkje moest nemen in die vlindertuin en eerlijk moest zijn, vooral tegen mezelf…

Het volgende kwam ik dus tegen en heb ik geschreven in de tijd dat de zeeman nog maanden weg was en er nog geen what’s app bestond. We mailden en dat kon soms best wat dagen duren.
~~~~~~~~~~~
Ik sta op, douche en kleed me aan. Onderweg naar de keuken loop ik langs mijn laptop en kijk snel of er mail is van hem. Nee, balen, weer niks. ‘Nou dan niet’, denk ik obstinaat. Bedenk me dan: ‘Ach, ik kan altijd op mezelf terugvallen, ben ik toch gewend. Ik kan dat ook heel goed en ben dan helemaal (van) mezelf.’
‘ Maar goh, wat ben jíj een verrijking op alle momenten daartussen!’ sijpelt daar stiekem achteraan.
Ik eet een broodje, drink thee, kijk journaal. Jas aan, stap de deur uit. Lachend pak ik mijn fiets. ‘Ik mis hem! ’ zingt het in mijn hoofd.
~~~~~~~~~~~
Ik weet dat ik vanaf het moment dat ik dit besefte, besloot om te genieten van dit avontuur. Ik genoot van het gemis, van het aftellen en het weerzien en dit doe ik nog steeds!

Winnie

TIP: Leef jij volgens je eigen (meer)waarde? Of wil je eigenlijk van alles anders? Hoe zit het met jouw vitaliteit, met alle bordjes die je aan het hooghouden bent?
Maak eens een checklist voor jezelf. Bij Mens Nova zijn er kant en klare lijsten die je kunnen helpen. Interesse? Via info@mensnova.nl kunt u ze aanvragen.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie