Ninneke’s Corner Culinair | Vichyssoise

Ik ben Jeannine,  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

Het recept van een Vichyssoise. Dat klinkt alleen al lekker, toch? Het is een lichte, makkelijke en feestelijke soep. Nú al uitproberen voor de feestdagen…

Vichyssoise

IMG_5884 watermerk

Aardappel preisoep

Vandaag schep ik jullie een bord soep uit…een zeer fijne lichte soep. Ideaal voor een meer gangen menu en past uitstekend bij een feestmaal ook. Het laat nog even op zich wachten, maar toch met het eindejaar in het verschiet is deze soep zeker een aanrader omdat ze niet zwaar is maar heel verfijnd. Je kunt ze ook een dag op voorhand maken, dat scheelt ook weer in tijd op de dag zelf. Geef er dan een klein hotelbroodje bij met goede boter.

IMG_5872 watermerk

Fijn van smaak

Wat heb je nodig om deze heerlijke soep te bereiden?

4 grote prei’s

4 middel grote aardappelen

1 liter kippen bouillon

halve liter volle melk

 bieslook

peper en zout

zure room

IMG_5861 watermerk

je hoeft weer niet veel op je boodschappenlijst te schrijven

Hoe maak je deze heerlijke fijne soep?

Snij de prei in ringen en spoel goed. Laat goed uitlekken en doe in grote kookpot wat boter en stoof de prei hierin. Zo lang mogelijk zodat de smaak goed vrijkomt. Maar laat de prei niet bruinen, gewoon op mild vuur goed zacht laten worden. Doe er dan de aardappelen in blokjes gesneden bij, alsook de kippenbouillon. Kruid met peper en zout en laat een 20 a 25 minuten pruttelen. Doe dan de melk erbij en mix de soep  met staafmixer of blender. Schep in een bord en doe er een schep zure room op. Strooi er wat fijn geknipte bieslook over; je kan nu genieten van de heerlijk smakende soep. Smakelijk.

PS: Je kan deze soep zowel warm als koud serveren

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook: Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

2 reacties op “Ninneke’s Corner Culinair | Vichyssoise

  1. Pinkback: brett

  2. Pinkback: karl

Geef een reactie