Vestywo | Vogeltjes in de herfst

.Hoi, mijn naam is Verie, 20+ en heel creatief. Het laatste wil ik met jullie delen doormiddel van ‘tips & tricks’ op woon-, tuin-, kids- en DIY-gebied. Ik hoop dat ik jullie mag inspireren. De herfst is in volle gang. Bladeren vliegen om je oren en de wind raast over het land. Hier en daar liggen takken op de weg en zo nu en dan vliegt er een prachtig roodborstje in de tuin. Roodborstjes horen echt bij de herfst en de winter. Ik heb ze lekker verwend en nu vragen de vogeltjes of je dat ook voor ze wil doen, lees je verder hoe? De vogeltjes hebben zo hun gewoontes net als de mensen. Wij doen dikke jassen aan, sjaal om, muts op, wanten aan, maar hoe doen de vogels dat nou? Sommige vertrekken naar een warm land om daar te gaan baden in de zon met hun ini-mini-zonnebrilletje op, maar er zijn wat vogels die ook gewoon blijven in dit koude kikkerlandje. 2. Ik vind het super leuk om de vogels een handje te helpen. Denk er wel aan dat je dit niet te vroeg doet, anders worden de vogels lui, jahaa..vogels kunnen ook lui worden. Het is voor sommige vogels zo lekker makkelijk dat er overal wat hangt wat ze lekker vinden, zodat ze zelf niks meer doen. Dit moeten we samen zien te voorkomen, want in de zomer hangen er geen voederbolletjes of voedertaarten. Als de herfst officieel begonnen is begin ik met voederbolletjes, zelf figuurtjes maken met zaadjes, koffie-kopjes vullen, vogelhuisje plaatsen, waterbakje neerzetten en noem maar op. Oh..ik vind het heerlijk om al die lieve, kleine vogeltjes in de tuin te hebben. Alhoewel lief, dat zijn ze niet altijd, voor de zomer heeft manlief een pompoen-rek gemaakt in de tuin. In de herfst/winter is deze leeg en daar heb ik nu allemaal hartjes met zaadjes en koffie-kopjes met zaadjes gehangen aan touwtjes. Nu is het zo dat er heel wat kleine vogeltjes op af komen, maar ook merels en duiven. Meneer Merel denkt dat het lekkers alleen van hem is. Aangezien hij de kleine vogeltjes, inclusief mevrouw duif direct wegstuurt door heel hard naar hun toe te vliegen zodat ze uit hun zelf wel wegvliegen. Niet echt heel aardig, maar ach..dit is de natuur. Ik vind het leuk om te zien! 3. En nu heb ik een leuke tip, ga naar de supermarkt (tja, ze verkopen steeds gekkere dingen bij de supermarkt) of naar een dierenspeciaalzaak en sla je slag met voederbolletjes of ga aan de slag om zelf figuurtjes uit de zaadjes te maken. Wil je weten hoe dat moet, hier komt het:

Wat heb je nodig?

  • Frituurvet
  • Vogelvoer
  • Touw
  • Vormpjes
  • Spijkers

4. Wat ga je doen? Smelt het vet en meng daarna het vogelvoer erdoorheen. Vul de vormpjes met het mengsel en plaats (waar je het touwtje precies wilt) de spijker. Leg de vormpjes eventueel in de koelkast zodat ze snel kunnen uitharden. Zijn ze hard, doe het touwtje door het gaatje en je hebt een leuke hangen van vogelvoer zelfgemaakt..leuukk!! Heel veel succes en laat me gerust weten of het gelukt is!

Lieve-Groetjes, Verie

Verie heeft ook een eigen weblog,  neem een kijkje op haar weblog door op de link te klikken Vestywo !

OVER Verie
Verie

Hoi, mijn naam is Verie, 20+ en heel creatief. Het laatste wil ik met jullie delen doormiddel van ‘tips & tricks’ op woon-, tuin-, kids- en DIY-gebied. Ik hoop dat ik jullie mag inspireren.

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie