BUITEN | DIY #massageolie #ontspannen

Collage1c

Christel, trotse moeder van drie kids, passie voor fotograferen en koken, hou van buiten zijn, creatieve uitspattingen en genietmomentjes, liefhebber van verse muntthee, zelfgebakken koekjes en witte chocola.

Mijn blogs dragen de titel BUITEN. Ik hou van buiten, net als de kids, die houden ook van buiten. Ok, vooruit. Ze hebben niet altijd zin om hutten te gaan bouwen, rondjes te fietsen, met krijt een hinkelbaan te tekenen of herfstblaadjes te verzamelen, maar meestal kiezen ze wel voor een frisse neus en genieten van de buitenlucht. En ik, ik kan natuurlijk ook heerlijk genieten van het binnen zijn. Nu het frisser wordt buiten hou ik namelijk ook van het knusse binnenzijn.

‘s Avonds is het vroeger donker, de verwarming staat aan, de kaarsjes branden en dan kan ik enorm genieten van het moment en het samenzijn. Zo’n buitenfan die geniet van het huismussengevoel, dat.

En als ik denk aan een vroeg, donker wordende avond, aan een behaaglijke warmte binnen, aan sfeervolle kaarsjes en aan samenzijn. Dan denk ik aan niets, dan denk ik aan rust en dan denk ik aan ontspannen. Qualitytime. Zorg jij ervoor dat je daar ook aan denkt? Buiten zijn is heerlijk, maar binnen tot rust komen, op een willekeurig novemberavondje is minstens net zo heerlijk. En als je daar dan aan denkt, als je dan een avondje even niets hebt… dan is een massage misschien nog wel een ultiem ontspanmomentje.

Wikipedia zegt: “Een massage met een kalmerende en rustgevende werking, ontspanning van de spieren, bevordering van de doorbloeding en verbetering van de stofwisseling. Bij een ontspanningsmassage wordt zachter en meer aan de bewustwording van het lichaam gewerkt.”

Dus, kom op… Zorg voor die heerlijk ontspannende avond BINNEN., zorg voor even niets en zorg voor die ontspannende massage. Wat is er dan nog beter om niet zomaar een flesje met olie uit de winkel te gebruiken, maar juist al voorpret te hebben bij het maken van je eigen massage-olie. Deze DIY massage-olie heeft als basis een heerlijke, zachte amandelolie en is verrijkt met verse kruiden.

1c

Wat heb je nodig?

- 1 dl amandelolie (of een andere olie, maar dan wel zuurvrij)

- takje rozemarijn

- takje tijm

- takje salie

- een snufje spaanse peper flakes

En nu?

De amandelolie doe je, samen met de kruiden, in een pannetje. Deze laat je een uur lang verwarmen op 70 graden. Laat de olie afkoelen, giet alles in een mooi flesje (of gewoon in een tupperware bakje, wat maakt het uit…) en geniet van deze heerlijke massage-olie en geniet van je heerlijke ontspannen avondje!

Wil je meer blogs van mij lezen, neem dan een kijkje op BUITEN.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie