Ninneke’s Corner | Decoreren met(ver)oud(derd) papier

Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Vandaag: decoreren met(ver)oud(erd) papier!

Decoreren met(ver)oud(derd) papier

column emmertjes met hertenkoppen - column met oud papier decore 661 watermerk !!!!!!!!!!!!!

Rollen papier onder stolp

Ook zo gek op oude rollen papier, oude documenten, perkament om ergens te etaleren net als ik? Maar ven je ze nog niet tegen gekomen, bleek het net verkocht te zijn, viel de prijs wat tegen? Kan ook wel op een zeer makkelijke manier; heb je zelf een oud boek, indien niet kan je het misschien even lenen van iemand die in het bezit is van zo een oud boek met leuke tekst, prent, muziek partituren en ben je bovendien ook nog in het bezit van een printer, dan is het zo gepiept. Koop stevig papier in een kleur die je bevalt en leg het boek tussen de kopieermachine. Print af op het papier, maak enkele verschillende prints, rol ze op, bind vast met lint of koord, steek ze onder een stolp, leg ze bij nog wat andere leuk uitziende items om een bepaalde indruk weer te geven. Niet echt oud natuurlijk, maar het ziet er wel mooi uit. Bedenk dat echte oude documenten niet courant te vinden zijn en dit een goede oplossing is als het louter maar is om te decoreren. Ben je echter een verwoed verzamelaar,  liefhebber van oude teksten dan sla je deze raad maar over. Mmaar vind je het ook gewoon maar super om weer eens wat te veranderen in je decorsetting, dan is dit misschien wel iets voor jou. Het is een goedkope oplossing ook, want ze vragen dikwijls ook al veel voor zo een rolletje nep oud papier. Heb onlangs zelf zo rolletjes gekocht, begrijp me niet verkeerd want ze zijn prachtig hoor, alleen waren het een hele boel vellen bijeen gebonden, maar bleek dat enkel het eerste vel dus bedrukt was, vond dit dan toch wel best aan de prijzige kant te zijn! Nu doe ik het lekker zo, je kan ook steeds veranderen van prints, kleur van papier, denk zelfs dat je ook op het internet heel wat tekst kan vinden die je aanstaan, je vervolgens kan downloaden, zo dan afdrukken. Voor alles staat een oplossing.

column emmertjes met hertenkoppen - column met oud papier decore 712 watermerk

Leg het nep oud papier bij wat echt Antiek

column emmertjes met hertenkoppen - column met oud papier decore 661 watermerk !!!!!!!!!!!!!

Onder een stoere stolp met dik ruw koord

column emmertjes met hertenkoppen - column met oud papier decore 666 watermerk

Deze hebben veel noten op hun zang

column emmertjes met hertenkoppen - column met oud papier decore 716 watermerk

gewoon leuk

column emmertjes met hertenkoppen - column met oud papier decore 694 watermerk

met wat boeken

031 watermerk

Ook leuk om rond servet te doen

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook: Ninneke’s corner

sinterklaastipOp tijd beginnen aan je surprise? Jeannine is heel creatief en gaf in haar vorige blogs diverse tips om zelf aan de slag te gaan: klik hier voor leuke placemats om zelf te maken of hier voor een kookschort!

GERELATEERDE ARTIKELEN

4 reacties op “Ninneke’s Corner | Decoreren met(ver)oud(derd) papier

  1. Pinkback: Ninneke’s Corner | Slinger van dennenappels maken | Huisjekijken

  2. Pinkback: lynn

  3. Pinkback: Allen

Geef een reactie