Ninneke’s Corner Culinair | Aardbeien platte kaas taart (kwarktaart)

Ik ben Jeannine,  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

Aardbeien platte kaastaart klinkt voor de nederlanse lezers onder ons als een hele nieuwe uitvinding misschien, maar geen zorgen: als je in plaats van platte kaas een potje kwark neemt, komt alles goed. Aan de slag! …(room) >>

Aardbeien platte kaastaart

IMG_6100 watermerk  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hemels zacht en romig

Afgewerkt met verse slagroom en verse aardbeien

Niet alleen een steling op tong,maar ook een lust voor het oog

Tijd om jullie nog eens te verrassen met een zoete lekkernij! Ik deel jullie dit heerlijk recept mee om een frisse hemels romige aardbeien platte kaastaart te maken ( voor de Nederlanders is dat kwark als ik me niet vergis). Als je alles goed volgt zoals ik het aangeef is het een koud kunstje; er komt ook geen bakproces aan te pas. Eens je die gemaakt hebt zal je die meermaals willen maken. Kan best een dag op voorhand zodat die goed kan opstijven. Hoe meer je die maakt en de  handelingen onder de knie hebt, des temeer gaat het verbazingwekkend goed vooruit. Het is gewoon georganiseerd te werk gaan. is de lievelingsstaart van mijn man, hij is anders niet zo fanatiek een zoetebek, eerder zal hij iets hartigs nemen,maar als ik deze maak, ja dan staan zijn tanden daar wel naar. Ze is dan ook super lekker!

IMG_6113 watermerk !!!!!

Met een kop koffie erbij, een ware traktatie

Wat heb je nodig

90 gr boter

250 gr  koekjes ( petit beurre van LU )

9 blaadjes gelatine ( totaal 18 gr )

750 gr volle platte kaas ( volle kwark )

200 gr fijne griessuiker

4 dl slagroom ( minstens 40 % vetgehalte )

400 gr diepvries aardbeien

bakje verse aardbeien

80 ml vers citroensap

extra slagroom (40 % )  voor nadien de taart af te werken

poedersuiker

IMG_6064 watermerk

Benodigdheden

Hoe deze heerlijke taart bereiden:

Maal eerst de koekjes heel fijn in een hakmachine of in plastic zak met deegroller erover. Smelt de boter in een steelpannetje op zacht vuur, niet laten bruinen en doe dan de boter bij de gemalen koekjes. Meng goed ondereen, doe dan in een springvorm die je al op voorhand hebt bekleed op de bodem en zijkanten met aluminium folie die je met wat olie hebt ingevet. Druk het koekjesmengsel goed aan op de bodem en zijkanten ( dit gaat goed met de bolle kant van een soeplepel) en zet dan de springvorm in de ijskast. Doe de blaadjes gelatine in een diepe kom met koud water om te weken. Doe het citroensap al in een steelpan. Doe de platte kaas met de 200 gr griessuiker in een grote mengkom, pureer de diepvries aardbeien met 2 eetlepels extra griessuiker , doe bij de platte kaas en meng goed ondereen. Verwarm het citroensap en als het goed heet is trek van het vuur en doe er de goed uitgeknepen gelatine blaadjes bij, met behulp van een klutser, tot het goed is opgelost en doe het bij het aardbeien/plattekaasmengsel. Dit gaat goed met de mixer, zodat het heel vlug kan mengen, zodat de gelatine niet direct door het temperatuur verschil al terug opstijft. Klop nu de slagroom in andere mengkom stijf en spatel dan heel voorzichtig de slagroom onder de platte kaas/aardbeien tot de slagroom goed gemengd is met de rest. Neem de springvorm met de koekjesbodem uit de koelkast en stort er het mengsel in. Llaat goed opstijven, minstens 8 a 10 uur,maar een dag is nog beter. Zet de springvorm op een grote schaal, open de springvorm, haal de ring weg, haal nu voorzichtig de taart van de bodem met behulp van 2 spatels onder de bodem van de taart te steken en schuif ze zo op de schaal, terwijl je de bodem van de springvorm weg haalt, een derde hand is dan wel handig, of licht de taart een stukje op met één spatel en haal voorzichtig de bodem van de vorm weg,werk de taart verder af  met  toefjes slagroom (40 %) stijf geklopt met bloemsuiker onder en verse aardbeien. Je zal zien dat het  niet zo moeilijk is deze te maken, je taart zal met veel gejuich onthaald worden door familie,vrienden,het zal nog een ware opdracht blijven er nog niet aan te zitten , voor je invitees arriveren. De taart maken wordt een koud kunstje eraf blijven dat is wat anders. Ik wens jullie veel plezier aan het maken van deze zoete zonde.

Tip:  wees niet te krenterig met je bodem van de springvorm te bekleden met aluminiumfolie, het vergemakkelijkt het nadien om de taart eraf te halen. Ik doe het over de bodem en zet daar dan de zijkant over en span de springvorm aan,dan verder de zijkanten bekleden met stukken aluminiumfolie

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op Facebook : Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie