Dit is de passie van | Angelique en Bregje

sfeerfoto kindersieraden

gesponsord blogpost

In de rubriek Dit is mijn passie’ proberen we jou te laten zien hoe mensen elkaar inspireren, een ‘happy feeling’ geven. Simpelweg door te doen waar ze goed in zijn! Deze keer zijn we te gast bij Angelique en Bregje. Twee gezellige buurtjes die samen de stoute schoenen aantrokken en van hun hobby hun beroep maakten.

Dit is de passie van Angelique en Bregje… 

‘Een goede buur is beter dan een verre vriend’ gaat zeker op voor deze twee creatieve moeders die inmiddels al 13 jaar naast elkaar wonen en zelfs 5 jaar collega’s waren in de kinderopvang. Naast winkelen, lezen en sporten delen ze nog een passie; tassen, sjaaltjes en sieraden. Deze laatste hobby hebben ze inmiddels omgezet in een echt bedrijf.

sfeerfoto rose

Angelique: “we houden allebei van creatief bezig zijn en hadden het al vaker gehad over ‘iets leuks opzetten’. Maar wat? Aangezien we allebei verzot zijn op de gebruikelijke ‘vrouwenspulletjes’ gingen we voor die keuze. Ach, wie wil dát nu niet? Maar hoe pak je het dan aan en ga je dan leuk voor de hobby of echt professioneel ?”

En dat laatste werd het. De dames zochten uit hoe ze alles moesten aanpakken en, zoals ze zelf zeggen ‘na enig geklungel’, lieten ze zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Zo hebben ze toegang tot groothandelaren waar ze goed en tegen goede prijzen kunnen inkopen.

“alle nieuwe ontwerpen gaan eerst langs een deskundige jury, bestaande uit maar liefst vijf dochters…”

“In het begin was het wel zoeken en zie je door de bomen het bos niet meer. Maar na enkele miskopen weten we nu onze weg te vinden. We vinden het heel verleidelijk om steeds die nieuwe leuke en trendy onderdeeltjes in te kopen, maar we moeten verstandig en niet té gigantisch shoppen…”

foto cuoio flesjes klaar

Naast hun webwinkel Siert-je hebben ze allebei nog hun baan van 24 uur met wisselende werktijden, maar zodra ze tijd hebben zitten ze bij elkaar en gaan ze aan de slag. Is er een nieuw ontwerp af dan wordt dat eerst gekeurd door een deskundige jury die bestaat uit maar liefst vijf meiden. Bregjes twee meiden Zoë (9) en Mila (7) dromen er al van de zaak later over te kunnen nemen. En als er flink produktie moet worden gemaakt voor een aanstaande braderie, markt of party dan kan gerekend worden op de hulp van Angelique’s dochters Sanne (17) en de tweeling Carly en Kyra (15) die genadeloos hun mening kunnen geven (maar gelukkig zelden negatief).

“we genieten van wat we kunnen doen…”

” We werken prima samen en kunnen tijdens het werk genieten van een kopje koffie en ook nog onze dagelijkse beslommeringen en ons gezinsleven bespreken. Heel inspirerend om samen iets te kunnen doen. De leuke reakties van vrienden, familie en natuurlijk klanten geven ons enorm veel energie. Die energie steken we ook in het goed maken en bewerken van foto’s van onze produkten. We vinden het belangrijk dat de produkten goed op de website staan, voorzien van duidelijke beschrijvingen en prijzen. Maar het persoonlijk contact met de mensen vinden we natuurlijk het leukst; we staan voornamelijk op hobby- en creatiefmarkten en zijn sinds kort gestart met  party’s, kinderfeestjes en workshops. Het fijne daarvan is dat mensen de produkten eerst met eigen ogen kunnen zien, ze kunnen voelen en passen.

sfeerfoto koffie

De laatste tijd zie je veel met leer en natuurlijk materiaal, dit is ook heerlijk om mee te werken. Zo hebben we in het najaar een mooie  stempelset  aangeschaft waar we teksten mee in leer kunnen slaan. Dit slaat vooral bij de kinderen goed aan. Op een kinderfeestje kunnen we zo hun eigen naam of tekst in een armband slaan met evt. nog een bedeltje eraan. Ook voor ons was het weer een nieuwe uitdaging om te gaan werken met leer; welk leer is waarvoor geschikt? Je kunt bijvoorbeeld niet met elk leer vlechten. Er zijn zoveel verschillende soorten, kleuren en diktes leer. Zo blijft er voor ons ook altijd nog wat nieuws te ontdekken en moeten we altijd inspelen op nieuwe trends. Natuurlijk blijven we ook met onze basismaterialen zoals glaskralen en houtkralen werken. We zijn blij dat we de stap gezet hebben.”

Groetjes, Bregje en Angelique

foto naamband leer

Je kunt meer van Bregje en Angelique bekijken op hun website Siertje
of rechtstreeks contact opnemen via de mail info@siert-je.nl

 

leren armband op houtstronk

GERELATEERDE ARTIKELEN

2 reacties op “Dit is de passie van | Angelique en Bregje

Geef een reactie