Winnie van Kins | DIY PUBERMAMA

 

maren
Ze wilde praten over de situatie met haar dochter, een meisje van twaalf. Een twaalfjarige met duidelijk (pre-)pubergedrag.
Na een inventarisatie van alle moeilijkheden die ze dagelijks het hoofd moest bieden, kwam het gesprek op hoe zij zelf met een en ander omging.

Ze was niet blij met de gang van zaken en met de gevolgen voor de huiselijke sfeer. Die was steeds vaker ver te zoeken.

We hebben onderscheid gemaakt tussen de verschillende rollen die je hebt als mens en ouder. Naast moeder en opvoeder ben je zelf ook een zelfstandig individu met een kleine of grote rugzak aan leuke en minder leuke ervaringen. Het klinkt logisch, maar je bewustzijn van deze rollen is toch niet altijd vanzelfsprekend. Weet je dit onderscheid te hanteren, zul je je makkelijker weten te voegen naar de persoon die je bent, in welke rol dan ook.
We hebben de moeilijkheden bekeken, gecategoriseerd en samen omgezet naar een goed praktisch plan van aanpak. Een aanpak met praktische tips en relatief simpele ‘handgrepen’.

Goede en bruikbare tips & tricks zijn waardevol gereedschap.

Wat blijft is de inzet en de moeite die je zelf moet nemen om iets te (willen) veranderen.
Ik geloof in de kracht van een goede en goed gevulde gereedschapskist én een duidelijke handleiding. Juist bij klussen als opvoeden, want je doet alles immers maar voor het eerst.
En zeg nou zelf: een kast in elkaar timmeren met verfkwast en verf lukt toch niet?

MENS NOVA
Praktijk voor
mentale veerkracht

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie