Ninneke’s Corner | Kip met citroen en koriander

Weer zo’n lekker recept van Ninneke’s Corner! Voor de liefhebbers van koriander…(lekker bij Tagliatelle)…

Kip met citroen en koriander

IMG_6154 watermerk

Een lekkere maaltijd met kip

Je moet ervan houden van koriander, veel mensen lusten het niet ,vinden het een zeepsmaak hebben ( en daar kan ik wel inkomen) maar ik vind het lekker, bij uitstek mijn favoriete verse kruid. Er zullen vast nog wel liefhebbers zijn onder jullie, voor jullie dan dit  recept, het is zoiets dat je klaarmaakt in de week, ook niet erg veel tijd van je vraagt,maar wel erg smaakt en het goed bij pasta doet. Ik geef er tagliatelle bij.

Wat heb je nodig

Kipfilets

olijfolie

1 liter kippenbouillon

16 teentjes knoflook

16 eetlepels vers citroensap

scheut room

flink wat verse koriander

bloem

peper en zout

IMG_5854 watermerk

klein boodschappen lijstje

Hoe te bereiden:

Snij de kipfilets in kleine stukjes, kruid goed met zwarte peper en zout, omwentel ze dan in bloem in een grote kom waar je tarwebloem hebt in gedaan. Verhit in een pan olijfolie en bak de stukjes kip rondom, nadat je de overtollige bloem er hebt afgeschud. Bak niet teveel kip ineens, doe het liever in delen zodat ze mooi goudbruin bakken, doe over in een grote pot. Als al de kip gebakken is zet dan de grote pot op het vuur en doe er de knoflook bij ( die je op voorhand hebt geperst) laat even mee bakken(voeg eventueel nog wat olijfolie aan toe ),giet dan de kippenbouillon erbij alsook het citroensap. Doe er een handvol fijn gehakte  koriander bij,kruid nog af met peper en zout, breng aan de kook en laat op zacht vuur een 20 minuten pruttelen. Doe er een scheut room bij en laat wat indikken, serveer met tagliatelle en nog wat verse koriander. Simpel eenvoudig maar lekker.

IMG_6155 watermerk

Meer hoeft dat niet te zijn

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook: Ninneke’s corner

Wil je nog meer recepten terugzien van Jeannine waarin ze koriander gebruikte? Klik dan hier voor Thaise kippensoep en hier voor een bord vol pit!

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie