Huisjekijken Extra | angelwings

SAMSUNG CAMERA PICTURESDeze gezellige angelwings maak je zelf! “In de Suite” maakte voor jou dit ontwerp en de beschrijving. Stap voor stap volg je de beschrijving en steel jij de show; heb jij een portiek of een afdakje boven je voordeur? Dan is dit een ware blikvanger.

De benodigdheden heb je wellicht al in huis:

  • - een nietmachine
  • - lijmpistool
  • - stukje triplex
  • - printer om het patroon uit te printen of papier om het patroon zelf te tekenen
  • - oud boek ; met vergeelde blaadjes geeft een brocante uitstraling
  • - lint, engeltje, evt kerstballetjes om te versieren en af te werken

Wil je het jezelf heel gemakkelijk maken neem dan hier het patroon over: even uitprinten en op de gewenste grootte maken.

patroon angelwings in de suite Je kunt ervoor kiezen om 1 losse vleugel aan bijvoorbeeld je kast te hangen; je kunt ook twee vleugels tegen elkaar leggen en als 1 deel uitzagen. Twee delen los van elkaar uitzagen kan natuurlijk ook, later kun je ze altijd nog aan elkaar maken…

‘In de Suite’ verfde de uitgezaagde delen eerst aan beide kanten wit, mocht er later een stukje zichtbaar zijn, dan is wit een prima oplossing.

Kies je ervoor om de delen te verven, verf dan beide zijden om kromtrekken te voorkomen.

Leg alles klaar wat je nodig hebt en beginnen maar!

SAMSUNG CAMERA PICTURESEen mooi effect krijg je als je blaadjes uit een boek gebruikt die al een beetje vergeeld zijn. Scheur een heleboel bladzijden uit een boek. Afhankelijk van de grootte van de vleugels die je maakt, de bladzijden van het boek dat je gebruikt en wat je zelf mooi vindt natuurlijk, scheur je eventueel de blaadjes nog een keertje door. In de Suite deed dat ook; de rafelige kantjes die dit oplevert maken de rolletjes extra ‘brocant’.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Je gaat nu een heleboel rolletjes maken; denk aan het pijltjes schieten door een buis dat je vroeger ongetwijfeld ook wel eens gedaan hebt. Je kunt grotere en kleinere, dikkere en dunnere rolletjes maken. Alles kan en alle maten heb je straks nodig om mooi met de lijnen van de vleugels mee te werken.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dit is een werkje dat je gemakkelijk ‘s avonds op de bank bij de televisie kunt doen. Lekker voorwerken voor het werken dat je morgen te wachten staat; met een lijmpistool werk je liever op een afgedekt werkblad ;) Je rolletjes hoeven maar klaar te zijn…

SAMSUNG CAMERA PICTURES

In de spitse punt niet je de rolletjes vast zodat ze niet meer uitrollen. Dat zie je later toch niet meer; de rolletjes worden over elkaar gelijmd.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Alles bij de hand? Werk op een afgedekt werkblad en zet je lijmpistool aan. Als dit goed heet is en de lijm goed smelt kun je beginnen. Zorg dat je mooi met het model van de vleugels mee werkt. Smeer een stuk je in met lijm en plak de eerste rolletjes vast; dakpansgewijs lijm je de volgde laag rolletjes erop. Let erop dat je de rolletjes niet helemaal plat drukt. Onderaan begin je gerust met wat grotere en bredere rolletjes…

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ben je bijna bovenaan, dan werk je met wat kleinere rolletjes. Werk naar het midden van het stuk toe waar de twee vleugels elkaar ontmoeten. Daar laat je de spitse, geniete punten over het triples steken; het gaat erom dat de rolletjes mooi over elkaar liggen. Wat oversteekt knip je af, dat komt straks achter een engeltje of lint.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Je kunt zelf naar eigen inzicht afwerken; ook afhankelijk van of je 1 of 2 vleugels hebt gezaagd. In de Suite hangen de vleugels tegen een oude deur, maar ze zijn ook stevig genoeg om bijvoorbeeld op een site-table als achtergrond voor wat andere accessoires te gebruiken.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Heel veel suk6. Heb je hem gemaakt stuur gerust je foto. Heb je vragen? Stel ze gerust via de Huisjekijken Lifestyle Fangroep, via de redactie van Huisjekijken (huisjekijkenredactie@outlook.com) of rechtstreeks bij In de Suite (ook te vinden op Facebook).

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Een reactie op “Huisjekijken Extra | angelwings

Geef een reactie