MensNova door Winnie van Kins | Personal BOOST

Het is niet iedereen gegeven: een gezonde dosis zelfvertrouwen op elk gewenst moment. Je staat voor de spiegel en bent meer of minder ontevreden met wat je ziet. Waar kijk je dan naar? Juist, je kijkt naar JEZELF! En wat zijn we vaak hard in ons oordeel over die persoon die we in de spiegel zien. We vinden het vaak veel makkelijker om lief, begripvol en complimenteus naar een ander te zijn, maar naar onszelf…. Je hoeft niet perfect te zijn; je mag gewoon mens zijn met alle menselijke blunders die erbij horen.
Vind je het lastig om wat vriendelijker, zachtaardiger en positiever tegen jezelf te zijn? Dan is het volgende een idee:

een leuke, creatieve en waardevolle tip in het positief omgaan met jezelf.

Pak/koop een leuke spiegel en een permanentstift. Schrijf en/of teken deze vol met warme, lieve opmerkingen, symbolen over en voor jezelf. Hang de spiegel op een plek waar je dagelijks langs komt en sta telkens even stil voor de spiegel. Kijk naar jezelf: je ziet je spiegelbeeld door de positieve, fijne woorden heen! Lees de woorden en zeg ze eens hardop tegen jezelf.
Ga niet jezelf krampachtig overtuigen, maar zie en beleef de waarden over jezelf.

Het wordt jouw persoonlijke BOOST-SPIEGEL!

Gebruik zoveel kleuren als je wilt en teken en/of schrijf wat je wilt, zolang het maar positief en complimenteus is. Het hoeft geen kunstwerk te worden, een simpele variant werkt ook (zie foto). Helemaal los gaan en er een mooi knutselproject van maken, in alle opzichten, is natuurlijk ook prima.

2014-11-29 09.27.58

TIP voor deze cadeautjesmaand: maak een DIY pakketje met een mooie spiegel en stiften en eventueel andere versierspulletjes om een ander ook die DIY-BOOST te geven. Denk ook eens aan die spiegeltegels bij de bouwmarkt, daar kun je veel kleine boostpakketjes mee maken voor een aantrekkelijke prijs.

Warme, liefdevolle groet,
Winnie

MensNova| Praktijk voor mentale veerkracht | MensNova.nl

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie