Dit is de passie van | Lenie

Lenie aan het werk bewerkt

gesponsord blogpost

In de rubriek Dit is mijn passie’ proberen we jou te laten zien hoe mensen elkaar inspireren, een ‘happy feeling’ geven. Simpelweg door te doen waar ze goed in zijn! Zo werkt Lenie van Eersel als verpleegkundige in het ziekenhuis en om het verblijf voor kinderen een stukje makkelijker te maken, kwamen zij en een collega op het idee om de kinderkamers gezelliger te maken. Inmiddels beperkt Lenie zich niet alleen maar meer tot het opknappen van ziekenhuiskamers maar geeft zij ook workshops. Dit is de passie van Lenie….

Ik ben SEH verpleegkundige en werk op de spoedeisende hulp in het Flevoziekenhuis te Almere. Omdat ik veel met kinderen omga die erg ziek zijn en vaak lang op onze afdeling verblijven, kwam ik op het idee om samen met nog een collega de kinderkamers wat gezelliger te maken. jip en janneke bewerkt 3

Wij zagen na de muurschilderingen die wij gemaakt hadden hoe leuk die kinderen daarop reageerden.

Zo hebben wij een jungle kamer…

muurschildering[1] bewerkt 2

….en een onderwater kamer gemaakt.

Ik kreeg hierop zoveel positieve reacties van ouders en collega’s en natuurlijk van de kinderen zelf, dat ik bij mijzelf dacht:

hier ga ik wat mee doen.

Vooral ook omdat ik het zelf geweldig vind om te doen, heb ik wat foto’s op Marktplaats gezet en al snel kreeg ik opdrachten om muren te beschilderen. Bijvoorbeeld bij een BSO te Almere, en een tehuis voor moeilijk opvoedbare jongeren maar ook bij diverse particulieren.

knutsel bewerkt 2

Het is nu inmiddels 5 jaar geleden dat ik hier mee begon.

huis en tuin 2 bewerkt

Ik gebruik acrylverf en doe voor de rest alles met allerlei materialen die ik tegenkom waaronder hout en pallets.

Ik woon op een woonboot in de Vecht te Weesp en je snapt, dat is niet zo groot, dus inmiddels wist ik niet goed meer waar ik al mijn schilderspullen moest laten. Mijn man heeft toen een super mooi atelier voor mij gemaakt waar ik nu heerlijk kan schilderen.

Verder maak ik schilderijen in opdracht en geef workshops met een high tea in mijn atelier.

opdracht2 bewerkt

Ik heb een Facebook pagina: Kwast en zo en samen met een andere collega heb ik ook nog een website: www.work-ship.nl. Jammergenoeg kan mijn collega voorlopig niet meedoen dus doe ik de workshops momenteel alleen.

lamp bewerkt 2

Ik hoop in de toekomst meer workshops te kunnen geven en dusdanig veel muurschilderingen te maken dat ik één dag minder op de spoedeisende hulp kan werken.

Met vriendelijke groeten,

Lenie

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie