Huisjekijken bij | Anna

Wij zijn deze week te gast in het prachtige Limburg waar Anna van de Laarschot, samen met haar man in een jaren 50 huis woont. Het huis ademt de sfeer uit van weleer en dat komt met name door alle authentieke details. Naast het verzamelen van bijzondere spullen heeft Anna nog een hobby en dat is het maken van beren. Wij gaan huisjekijken bij Anna…OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Even mijzelf en mijn huisje voorstellen aan jullie…

Mijn naam is Anna en ik woon samen met mijn man Richard in een huis uit de jaren 50 in Limburg. Het huis heeft nog veel originele details, zoals glas-in-lood, bakelieten deurklinken en lichtknoppen, en oude en suite deuren met glas-in-lood-ramen tussen de twee woonkamers in.glas in lood verzachte lijn met border

Ik zal jullie foto’s laten zien van onze keuken, de woonkamer, de handwerkkamer, onze slaapkamer, de logeerkamer en een paar foto’s van mijn hobby/beren atelier in de tuin!

De kleinste van die kamers gebruik ik als handwerkkamertje. De handwerkkamerIk kan daar heerlijk in het zonnetje zitten en mijn beren maken. De andere kamer gebruiken we als woonkamer, waar een oude allesbrander staat.

Heerlijk warm en knus in de winter.

De woonkamer
De oude keuken hebben we vervangen. Deze was uit de jaren 70 met alles van kunststof en dat is iets waar ik totaal niet van houd! Op de vloer liggen nog wel de originele tegeltjes.De keuken
De keuken is op maat gemaakt door mijn man en geschilderd in antiek blauw met een vleugje grijs.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Boven hebben we 4 slaapkamers: een logeerkamer, een inloopkast-kamer, een rommelkamer…. Slaapkamer….en onze eigen slaapkamer.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In het huis liggen overal houten vloeren en die hebben wij wit gebeitst. Dit begint er nu na een aantal jaren mooi af te slijten.Logeerkamer
Onze zolder loopt over de totale lengte van het huis. Daar zijn we op dit moment aan het verbouwen en foto’s daarvan zijn niet leuk om te laten zien ;-)

Wij doen veel aan recyclen. We hergebruiken en kopen spullen op de rommelmarkt of bij de kringloop. Enerzijds vanwege het budget en anderzijds vanwege het heerlijk struinen en het zoeken naar bruikbare spulletjes.
Ik verzamel ook al meer dan twintig jaar poppen en beren. Ook verzamel ik handwerkspullen zoals bijvoorbeeld kant, gehaakte- en geborduurde tafelkleden, slopen en lakens met initialen erop geborduurd, maar ook oud handwerkgereedschap en paspoppen… wij hebben een overvol huis zoals je kunt zien ;-)Atelier
In de tuin verzamel ik zink, terracottapotten en emaille. Daarnaast zorgen wij voor zo’n 60 dieren die voorheen mishandeld of verwaarloosd werden. We hebben tientallen kippen, eenden en ook een geit! Verder hebben wij nog een fruitgaard, veel klein fruit, een moestuin en verschillende waterpartijtjes. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Anna

GERELATEERDE ARTIKELEN

Een reactie op “Huisjekijken bij | Anna

Geef een reactie