Ninneke’s Corner | Eenvoudig winters tafelstuk

Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Op een mum van tijd een mooi winters centerpiece op je tafel,deze is zo klaar in een handomdraai…

Eenvoudig winters tafelstuk

column eenvoudig hefststuk,slinger dennenappels  appelstrudel 041 watermerk

Eenvoud met impact

Je hoeft niet handig te zijn om toch al een heel mooi gegeven weer te geven.Eenvoud kan ook al een impact hebben.Vond deze toch bijzonder geslaagd in opzet.Met alle drukte om ons heen hebben we ook niet altijd de tijd om ons te buigen over een bloemstuk wat behendigheid vraagt.Ik verander nogal graag ook van setting en pendel tussen 2 huizen,dan is het soms ook wel jammer dat ik enkele dagen op het ene adres vertoef als er een mooi bloemstuk op het andere thuis adres staat,zonder dat ik daar dan kan van genieten.Want lang niet alle bloemstukken zijn makkelijk over en weer te reizen,steeds de temperatuur verschillen aan te kunnen.Soms staat er dan in het ene huis een bloemstuk verpieterd bij als ik weer thuiskom of is het al helemaal ingedroogd zonder dat ik het proces genietend kon volgen.Dan bied zo’n tafelstuk zich ook erg mooi aan.Het ziet er leuk uit en is bovendien ook nog makkelijk te maken.Heb deze gemaakt op een gietijzeren hoge schaal op voet met bijhorende afdekklok.Krans van wilgen erop (zelf gemaakt of aangekocht) wat conifeer takken er tussen steken op de bovenkant van wilgenkrans,nog wat super kleine dennenappels  ,deksel er boven plaatsen,lint bevestigen aan afdekklok,wat rolletjes oud papier erbij leggen.Een dadeltak aan de voet van de schaal leggen brengt wat meer nonchalance en speelsheid in het gegeven op tafel.

column eenvoudig hefststuk,slinger dennenappels  appelstrudel 026 watermerk

Sfeerplaatje

column eenvoudig hefststuk,slinger dennenappels  appelstrudel 041 watermerk

Mooi alternatief voor een echt bloemstuk

Het is nu niet echt een bloemstuk te noemen natuurlijk maar als blikvanger op je tafel kan deze wel tellen .Het geeft een warme sfeervolle indruk weer.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook: Ninneke’s corner

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Een reactie op “Ninneke’s Corner | Eenvoudig winters tafelstuk

Geef een reactie