MensNova door Winnie van Kins | FUNCTIONEEL LUIEREN

Ik liep de zaak binnen om gewoon een boodschapje te doen. De heerlijke parfumluchtjes wervelden mij al direct over de drempel tegemoet. Het was best druk. Logisch natuurlijk met een maand vol feestelijkheden voor ons.
2014-12-04 09.26.51Ik was snel klaar met mijn aankopen en raakte nog even aan de praat met de verkoopster. Het ging over alle drukte en hoe weinig tijd ze deze maand had om bij te komen. Het deed me weer denken aan de vrouw die een tijdje geleden bij me zat en moeite had met haar overvolle agenda.
Ik ben samen met haar die overvolle agenda ‘te lijf’ gegaan. Niet door zomaar van alles te schrappen, we hebben natuurlijk bepaalde verantwoordelijkheden en verplichtingen in ons werkzame bestaan. Nee, we zijn met kleurtjes de dagindelingen en planning gaan bewerken.

Het plan:
Elk type tijdsbesteding of afspraak, krijgt een eigen kleur. Zo ook gebruik je een duidelijke kleur, je lievelingskleur wellicht, voor je broodnodige rust. EN….je plant een dagdeel “functioneel luieren” in.

Desnoods begin je met een uurtje (of twee). Dit markeer je duidelijk in je agenda en in die uren is het ook zaak echt NIETS te plannen. Je bent er gewoon even niet, je doet even helemaal niets dan alleen met jezelf te zijn. Of je dan gaat lezen, een filmpje gaat kijken of gaat mediteren…de keuze is aan jou. Probeer ook weer eens alleen naar muziek te luisteren, zonder beeld erbij. Natuurlijk is een tukje doen of uitgebreid in bad gaan ook een goed idee. Kortom…de keuze is aan jou!
De kleur in je agenda werkt versterkend en geeft een inprentend signaal af. Gewoon eens proberen. Je eigen symbolen erin, heel streng kruizen zetten…het werkt allemaal!
Relaxed op weg naar de feestdagen. Er worden tienduizenden zo niet tonnen aan lekkere luchtjes en allerlei relaxproducten uitgegeven. Een pakje stiften of kleurpotloden heb je al voor ongeveer één euro!

Denk maar terug aan je middelbare schooltijd en pimp die agenda!

2014-12-04 09.25.12Mocht dit je nu allemaal te rommelig en te druk zijn: gebruik dan simpelweg één kleurtje en/of zet een kruis of juist een groot hart in je agenda waar jij je functioneel luieren inplant!

Relaxte groet,
Winnie | MensNova

Wilt u tips op maat? Bel of mail me gerust voor een afspraak.
info@mensnova.nl of 0648015443

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie