SUUS’culture | NYE-SPARKLE-EYE

Mijn naam is Suus, een 24-jarige Groningse die samen met haar passie en creativiteit voor schoonheid dagelijks in een omgetoverde boerderij in een pittoresk dorpje in Drenthe luxe gezichts- en lichaamsbehandelingen uitvoert. Ik ben dol op het in de watten leggen en omtoveren van dames die dat graag aan mij toevertrouwen. Klinkt als een heerlijke job toch?

Wat er nog mist? Een groter publiek trekken met mijn creatieve kijk op het gebied van skincare, make-up, hair & fashion. Ik neem jullie graag een paar minuten mee Kledingkastje-, Badkamertje- & Huidje Kijken!

“Twinkle twinkle little star, december there you are!” Mijn laatste blog van 2014 moet knallen! Knallen als champagne! Ladies, let’s make it a december to remember!

Ik leer jullie vandaag stap voor stap mijn NYE-SPARKLE-EYE. Oftewel, de perfecte look om knallend het nieuwe jaar mee in te luiden. Handig is om voorafgaand aan het lezen van deze blog mijn CLASSIC SUUS SMOKEY EYE blog van 26 oktober te lezen, vandaag ben ik namelijk iets minder gedetailleerd. Zodat het voor de trouwe SUUS’culture fans ook lekker weg leest. Begrijpen jullie iets niet? Zelfs niet na het lezen van mijn CLASSIC SUUS SMOKEY EYE blog? Plaats dan een reactie en ik beantwoord hem met alle liefde! LET’S GET THIS NYE (MAKE-UP) PARTY STARTED!


Wat heb je nodig?
* Donkere kleur oogschaduw
* Highlighter
* Mascara
* Kohlpotlood
* Vloeibare eyeliner

Low budget extra’s die deze look hélemaal af maken:
*Losse eyeglitters YOU+EYE € 7.65 (Douglas)
*Eye fixing gel YOU+EYE € 7.95 (Douglas)
*Valse wimpers € 0.80 (Action)
*Plaksteentjes € 1,00 (Hema)

We starten met een winged eyeliner. Oftewel een vleugeltje aan het einde van je oog. Deze is ook geweldig om enkel met wat mascara te dragen. Overdag is dit mijn favoriete look. Het geeft mijn ogen een open blik en tevens lijkt het alsof mijn wimpers vals zijn.

stap 1. Start met je vleugel, dan hebben we het meest lastige maar weer gehad. Breng deze nooit aan met je ogen dicht. Dan kan hij namelijk bij het openen van je ogen opeens niet meer zo strak ogen als je dacht. Ik buig mijn hoofd altijd een beetje naar achter terwijl ik in de spiegel blijf kijken. Volg de schaduw van je wimpers richting het einde van je wenkbrauw. Wanneer je wing iets te dik lijkt vind ik het altijd super mooi om héél voorzichtig met een make-up sponsje strak langs de wing te gaan. Dit zorgt ervoor dat de wing smaller word en aan het uiteinde perfect vervaagd in een strak puntje.
stap 2. Stap twee is een makkie voor de ervaren gebruikers van eyeliner. “Gewoon” een eyeliner langs de wimperrand aanbrengen die eindigt bij onze vleugel van stap 1.
stap 3. Laat nu de eyeliner vanaf je pupil richting de vleugel uitvliegen. Verbind de twee lijnen dus sierlijk met elkaar.
stap 4. Kleur je eyeliner in. Zorg er ook voor dat tussen je wimperhaartjes alles mooi zwart is. Des te intenser de eyeliner des te mysterieuzer de ooglook.

Klinkt makkelijk hè? Maar begrijpen jullie nu de quote: “Never ask a girl with winged eyeliner why she’s late”? Geloof mij ladies, oefening baart kunst! En vergeet niet dat wattenstaafjes je beste vriendin zijn wanneer je helemaal de mist in gaat. Gelukkig is het nog geen New Years Eve, dus we hebben nog even oefentijd.

DIT IS EEN WAARSCHUWING! Zorg voor een kartonnetje, een tissue, een dikke laag poeder.. zorg voor IETS onder je ogen bij het aanbrengen van losse gliters. Tijdens de “generale repetitie” van mijn blog was ik dat èven vergeten. Werkelijk waar, mijn héle gezicht zat onder de Fancy Pink glitters. In geen mogelijkheid te verwijderen. Er zat maar één ding op, flink reinigen met mijn zijdezachte Maria Galland lait démaquillant. Op naar een tweede poging. Ik heb vandaag een zacht kartonnetje onder mijn ogen vastgehouden. Het aanbrengen van de SPARKLE is echt super gemakkelijk.

stap 1. Breng voor deze look alleen fixing gel aan boven je eyeliner op het ooglid dat beweegt wanneer je knippert met je oog. Mijn zogenaamde bewegende ooglid. Het is niet erg wanneer je je eyeliner raakt, deze is als het goed is al droog. Toch zou ik voorzichtig zijn met de hoeveelheid fixing gel, hij moet niet gaan lopen namelijk. Probeer te voorkomen dat de glitters bij het openen van je ogen overal zitten.
-stap 1,5. (!!) TISSUE, KARTONNETJE of DIKKE LAAG POEDER ONDER JE OGEN? (!!)-
2. Met een fijn penseeltje druk ik de losse glitters voorzichtig op de plaats waar ik mijn fixing gel heb aangebracht. Net als bij stap 1 zou ik voorzichtig zijn met de hoeveelheid glitters, een dun laagje is genoeg voor een groot SPARKLE effect. Wauw, ik vind de look nu al party-proof, jullie?

Toch wil ik de look iets intenser maken.
Het is toch de laatste party van 2014!
Enne, we willen immers indruk maken..
“She who leaves a trail of glitter is never forgotten”!

stap 1. Met een donkerbruine oogschaduw waar een licht paarse gloed doorheen zit zet ik mijn arcadeboog (zie CLASSIC SUUS SMOKEY EYE blog) flink aan.
stap 2. Onder mijn wenkbrauw een highlighter (zie CLASSIC SUUS SMOKEY EYE blog) met daarin een pink shimmer.
stap 3. Mijn onderste ooglid kleur ik helemaal in met zwart kohl potlood, zelfs binnenin mijn oog. Dit maakt de look zóó geschikt voor ’s avonds!
stap 4. Blend (zie CLASSIC SUUS SMOKEY EYE blog) de oogschaduw van stap 1 met de highlighter van stap 2 met elkaar. Ik doe dit voorzichtig met mijn vingers. Denk om de glitters! Zorg ervoor dat je deze niet raakt. Het kan namelijk zijn dat er nog wat losse glitters op je ooglid liggen. Ook blend je de kohl op je onderste ooglid van stap 3 door een penseel met de donkerbruin/paarse oogschaduw van stap 1. Dit oogt zachter dan een gitzwart oog in combinatie met mooie zachte oogschaduw kleuren.

stap 1. Om de winged eyeliner extra goed uit te laten komen knip ik de 6 voorste haartjes altijd weg. Dit geeft een natuurlijker effect en een spectaculaire winged eyeliner!
stap 2. Na de wimperlijm aangebracht te hebben op de wimperrand van de valse wimper wacht ik 15-30 seconden voordat ik de wimper strak langs mijn wimperrand plak met een pincet.
stap 3. Als de valse wimpers goed vast zitten breng ik lichtjes wat mascara aan op mijn onderste en bovenste wimpers. Stèl je voor dat na een Oudjaarsavond flink doorhalen richting Nieuwjaarsdag de valse wimpers los laten, don’t worry! Dan hebben we altijd nog dit buffertje mascara op onze eigen wimpers zitten.

Naar mijn idee helemaal klaar voor New Years Eve! Als finishing party touch heb ik in mijn middenscheiding wat plaksteentjes van de Hema aangebracht, deze stip ik lichtjes aan met de wimperlijm van Action waarna ze mijn look afmaken. Ook voor deze look geldt weer; we hebben de nadruk op de ogen gelegd dus houden we de lippen rustig met een mooie nude teint.

Zeg nu zelf? Met de NYE-SPARKLE-EYE kunnen we toch een onuitwisbare indruk achter laten voor 2015?
Ladies, ik wens jullie ontzettend warme & gezellige kerstdagen maar vooral een GLITTEREND oud & nieuw!

Let’s leave a little glitter in 2014!
And start sparkling like champagne in 2015!

See you in 2015!
xx, SUUS’culture.

[ Kun je niet zonder SUUS ‘culture tot 2015? Volg mij dan op Instagram: @suusculture ]

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie