Ninneke’s Corner | Witloofsoep met grijze Noordzee garnalen

Het is weer maandag…tijd voor een lekker recept van Jeannine. Wat eten we vandaag? Witloofsoep met grijze Noordzee garnalen…

Witloofsoep met grijze Noordzee garnalen

column witloofsoep met garnalen 060 watermerk

Heerlijke soep

Deze heerlijke soep vergt niet veel tijd,moeilijkheidsgraad nul komma nul en leent zich bovendien ook op de menu te zetten bij een feestdiner,licht verteerbaar,een lust voor het oog en de smaakpapillen.Zelfs als je geen fan bent van witloof,is deze soep toch een grote kanshebber,dat je het op deze wijze wel gaat lusten.Ik vind het alvast een aanrader bij je recepten te voegen.

Wat heb je nodig

wat boter

2 kg witloof( schoongemaakt)

1 prei

1 ui

2.5 liter kippenbouillon

1 a 2 aardappelen

200 ml room

verse bieslook

300 gr grijze Noordzee garnalen

peper- zout- cayenne peper

column witloofsoep met garnalen 040 watermerk !!!!!!!!!!!!

Met een schuitje witloof krijgt het iets feestelijk

Bereiding

Smelt in een grote pot wat boter stoof hier in de ui fijn gesnipperd aan,met de prei (enkel het wit )en het witloof fijn gesneden,niet laten bruinen,laat wel goed zachtjes stoven,zodat de smaken goed vrijkomen,doe er dan de kippenbouillon bij, de aardappel in blokjes gesneden kruid af ,laat een 20 minuten pruttelen,mix de soep dan goed met staafmixer,voeg er de room aan toe,warm nog even zachtjes mee op,laat de soep niet meer koken,maar tegen de kook aan,schep in borden,strooi er fijn geknipte bieslook over,strooi wat garnalen in de soep ,leg er een blaadje witloof op  gevuld met wat garnalen,heb het je toch gezegd,helemaal niet moeilijk,je kan ook variëren met gerookte zalm in plaats van de garnalen of verse zalm.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook: Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie