Dit is de passie van | Maud en Lon

beeld Christus

gesponsord blogpost

In de rubriek Dit is mijn passie’ proberen we jou te laten zien hoe mensen elkaar inspireren, een ‘happy feeling’ geven. Simpelweg door te doen waar ze goed in zijn! Deze keer staan de zusters Maud en Lon in de spotlight. Al jaren hebben zij een passie voor oude spulletjes. Lelijk of versleten, het maakt de zusters helemaal niets uit. Met veel liefde wordt een meubelstuk onder handen genomen en getransformeerd van oud naar nieuw. Geniet van de passie van Maud en Lon…

Bij oma (‘Umke’ genoemd) struinden wij de kasten af op zoek naar hebbedingentjes voor bij ons in huis. Toen de tijd er was dat ‘Umke’ haar woning uit ging voor meer zorg, zaten we met velen naar de leuke spulletjes te kijken. Al snel kwam de witte verf er aan te pas en na een klein jaar waren al heel wat spullen op een nieuw adresje komen te staan.

kaptafel

De stoelen die te versleten waren, werden door ons weer in een nieuw jasje gestoken.

stoel repareren

Dit lukte wonderbaarlijk goed. Eerst beginnend met een kruk en daarna een eetkamerstoel, werd dit later uitgebreid naar een fauteuil.

Inmiddels lopen wij veel markten af op zoek naar leuke spulletjes. Alleen al het zoeken is heel leuk. Het zien van oud en lelijk spul en te bedenken wat hier van te maken valt, is voor ons al de passie!

kaptafel  met tas

schalen collage

Er kwamen geweldige reacties op onze creaties!

Barok kinderstoeltjes opknappen, restylen van meubeltjes, heilige beeldjes, linnen etc. Te veel om te noemen.

Al snel volgde er een Facebook pagina waar wij een kijkje geven ‘achter de schermen’ met foto’s van onze metamorfoses.

Maria en raamscherm

Onze passie voor oud en nieuw wisselt in interieur, zowel bij mij als bij mijn zusje. We kunnen het een uit de hand gelopen hobby noemen. Elke dag wanneer onze mannen van hun werk thuiskomen, staan er weer nieuwe spulletjes in de woonkamer en denken zij dat ze in het verkeerde huis zijn terecht gekomen.

wastafel

hobbelpaard en stoel

Buiten deze leuke hobby waar veel tijd in gaat zitten, ben ik parttime werkzaam binnen de GGZ sector en moeder van twee opgroeiende kinderen.

wastafel en kastje

telefoonbankje

wasrekje

Mijn moeder wordt ingezet voor de verfklussen en het bekleden. Mijn zusje haar woning wordt ingezet voor opslag en voor onze Open Tuindagen.

Zo zie je maar dat een uit de hand gelopen hobby een hele familie bezigheid is!

Groet, Maud en Lon. Je kunt ons vinden op Facebook: Brocanterie Reuver

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie