Vestywo | Advents- Kaarsen

HK1Hoi, mijn naam is Verie, 20+ en heel creatief. Het laatste wil ik met je delen doormiddel van Tips & Tricks op woon-, tuin-, kids- en DIY-gebied. Ik hoop dat ik je mag inspireren. Vandaag laat ik je Advents- Kaarsen zien, wil je weten wat dat zijn of ook aan de slag gaan, klik dan op de link; verder lezen,..

Met Advents- zondagen denken we aan de komende Kerstdagen dat de Heere Jezus geboren is/wordt. Elke zondag steken we daarom een Advents- kaars aan, in totaal vier zondagen en kaarsen. Je hebt heel veel verschillende soorten en maten van Advents- kaarsen. Je kunt ze in de winkel halen, maar ook heel leuk zelf maken en dat ga je ook doen als je dit ook mooi vind en aan de voorbereiding op het Kerstfeest doet.

HK3De naam advent komt van het Latijnse woord adventus, wat komst betekend. De Advents- zondag begint vier weken voor het Kerstfeest en is meestal zo tussen 27 november en 3 december in. Als je deze Advents- kaarsen nu wilt gebruiken/maken zijn de eerste twee zondagen al voorbij, de eerste zondag, 30 november, tweede zondag, 7 december, derde zondag, 14 december en de laatste zondag, 21 december 2014. Op de laatste zondag voor het Kerstfeest  (24,25 en 26 december) steken we het laatste kaarsje aan en zo branden alle kaarsjes met het Kerstfeest. Je kunt ook een Advents- kalender maken. Dit kun je doen door allemaal envelopjes op een groot bord te plakken met daarin een kaartje met tekst of een klein presentje erin. Je hoort ook vaak dat er chocolaadjes gebruikt worden in de envelopjes. Vooral voor de kids erg aantrekkelijk, snoepgoed. Deze Advents- kalender begint meestal rond 1 december.

HK2Zoals je hierboven kunt zien op de foto heb ik ook vier flesjes gebruikt waarin ik en klein kaarsje gedaan heb. Het is nu 10 dec., daarom branden er bij ons al twee kaarsjes, er zijn nu twee Advents- zondagen voorbij, nog twee te gaan en dan is het Kerst. Zelf vind ik dit een heel mooie periode. Wel is het zo dat ik dan meestal werk, zodat ik met Oud&Nieuwjaar vrij ben. Tja, als je in de zorg werkt, moet je keuzes maken. Op het werk maken we het dan voor onze lieve mensjes ook erg gezellig. De Advents-kaarsen staan aan (op batterijen), we verzorgen een kerst- ontbijt, lunch en diner en we doen veel mooie dingen met elkaar. Ook houden we een dienst waar het Kerst- verhaal verteld wordt en waar we warme chocolademelk drinken met een kerst- koekje/kransje. Prachtig om te zien dat onze mensjes daar zo van kunnen genieten.

HK4We gaan aan de slag, heb je al de spulletjes al, toch vertel ik je nog even wat je allemaal nodig hebt;

  • Vier flesjes (`t liefst met een kleine hals)
  • Vier Kaarsen (`t mooiste is niet al te lang)
  • Klei (`t liefst wit)
  • Touw
  • Koekjesvormpje Ster
  • Cijfers 1,2,3,4
  • Muziekpapier
  • Schaar
  • Spijker
  • Aansteker

Wat ga je doen om deze mooie Advents-kaarsen te maken:

We beginnen met de klei, koekjesvormpje ster, deegroller en een spijker. Rol het klei zodat het ongeveer zo 0,5 cm is. Druk met het koekjesvormpje vier sterren eruit en druk met de spijker in elke ster een rondje, zodat hier een touwtje door kan. Neem het muziekpapier en knip daar op maat een stuk vanaf, rol deze op en stop deze in de mond van het flesje en druk rustig naar beneden. Neem de kaarsen en druk deze zachtjes op de mond van het flesje. Neem een stukje touw en draai deze zo ongeveer 6x langs de hals van het flesje, haal daarna een stukje van het overgebleven touw door het sterretje en maak deze vast met een knoopje aan het flesje. Neem daarna een stukje touw die je overhoud en knoop daar het cijfer aanvast. Er zijn twee Advents- zondagen voorbij dus je mag er al twee aansteken. Succes!

Precies op 24 december hoop ik weer met een blog te komen, dit gaat over een gedekte Kerst- tafel. Als je nog geen inspiratie hebt, haal alvast bij de winkel (of ga naar het bos) dennenappels en wat parels, verder heb je je eigen servies nodig en kaarsen, als je dit in huis hebt, laat ik je op woensdag, 24 decmber zien hoe je met simpele dingen een mooi gedekte Kerst- tafel heb. We hopen tot dan.

Lieve-Groetjes,

Verie

Ps. Wil je meer zien wat ik maak voor de Kerst- dagen of wat ik allemaal doe naast Huisje Kijken-bloggen? Neem dan een kijkje op mijn weblog, genaamd Vestywo.

 

OVER Verie
Verie

Hoi, mijn naam is Verie, 20+ en heel creatief. Het laatste wil ik met jullie delen doormiddel van ‘tips & tricks’ op woon-, tuin-, kids- en DIY-gebied. Ik hoop dat ik jullie mag inspireren.

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

3 reacties op “Vestywo | Advents- Kaarsen

Geef een reactie