Huisjekijken bij | Irma

Irma en haar man wonen in een gezellig huis aan de rand van een wijk. In de zomer, wanneer alles is begroeid lijkt het volgens Irma wel alsof zij in een bos woont. Het is dan ook een heerlijk plekje! Irma is van jongs af aan al geïnteresseerd in woninginrichting en inmiddels is deze interesse uitgegroeid tot het hebben van een eigen woonwinkel waarin zowel nieuwe als gebruikte spullen worden verkocht. Deze week gaan wij huisje kijken bij Irma Schrijver…

schilderij bewerkt

Hallo, ik ben Irma, 52 jaar en al bijna 34 jaar gelukkig getrouwd. Ik ben moeder van twee zonen van 32 en 31 jaar, schoonmoeder van twee geweldige schatten en oma van een prachtige kleinzoon. Verder hebben we nog een hondje genaamd Bobby. Mijn man heeft altijd gezegd: “als dit huis vrijkomt, dan koop ik het” en ja hoor het kwam te koop. Wel moest het helemaal gestript worden maar na een half jaar was het klaar, zowel van binnen als van buiten. Het is niet zo heel erg groot maar de kinderen zijn de deur uit dus het is groot zat voor ons beiden. Wel wil ik nog een keer verbouwen zodat we er een grote kamer bij krijgen maar goed dat zijn wensen.collage woonkamer 3

De Napoleon pop is mijn trots, een verzamel item.

Ik heb veel oude kasten en die heb ik dan weer geverfd, zo ook een oude hekjeskast waar onze televisie in staat. Zo blijft het weer uniek maar je moet er dan ook veel voor doen.

Wij rijden rustig naar België om een kast op te halen.kast bewerkt

De woonkamer heeft allerlei hoekjes. Daar kan je leuk mee spelen en in elk hoekje staat dan ook wel wat.

woonkamer collage

kastje bewerktAls klein meisje was ik altijd al met mijn kamertje bezig en keek ik overal naar binnen. Prachtig vond ik dat. Elke week stond het wel weer anders en dat doe ik nu nog. Ik ben de hele dag op zoek naar iets. Diverse interieurs, welke stijlen dan ook, zijn mijn passie. Ieder doet het op zijn eigen manier en dat maakt het vaak zo leuk.

 

Verven, meubels opknappen, veranderen. Ik word soms gek van mijzelf.

Collage woonkamer 2Ik ben gek op brocante markten en fairs en kom dan ook nooit met lege handen thuis.

10822337_567823923361801_960422360_n

De keuken is wel mijn plekje en ‘s avonds de open haard aan en lekker lang uit op de bank.

keuken bewerkt

collage woonkamer 6

We hebben drie slaapkamers, een kleine zolder en een garage waar ik de meubeltjes opknap.

slaapkamer collage

De tuin hebben we eerst helemaal platgegooid en toen hebben mijn zoon en ik deze op nieuw aangelegd. Dat was een hele klus.

tuin collage

Omdat ik altijd overal mee bezig ben, heb ik vier jaar geleden een winkel op gezet hier in Zutphen, Immies Home. Dit doe ik samen met mijn zoon en wij verkopen er nieuwe- en gebruikte spullen maar ook de wat meer exclusievere spullen. Het is een leuk winkeltje geworden. Mijn zoon draait het en ik blijf op de achtergrond.

Vaak zeggen mensen die bij ons komen: ‘ja, zo wil ik het’ maar sommige dingen moet je zoeken of net tegen aan lopen en daar kan best wat tijd in gaan zitten.

spiegel bewerkt

Ik ben ook gek op de kerst en elk jaar heb ik wel weer iets nieuws. Na jaren heb ik nu eens geen witte boom maar een bronzen met wit en vergrijsde tinten. Dit staat erg mooi bij een landelijke inrichting.

collage woonkamer 4

Verder de oude stolpen. Deze vind ik ook heel leuk, er kan altijd weer iets anders onder en je hebt dan weer een mooi plaatje. Op kransen ben ik ook gek en overal hier in huis hangt dan ook wel een krans. Het is zo leuk om mee te decoreren.

De kerst bakken maak ik zelf. Ik heb nooit de standaard bakjes van de winkel.

Kerststukjes

Ik zeg altijd, je moet doen wat je zelf leuk vindt en maak het je eigen huis. Of het nu een groot of klein huis is, een flat, een bungalow of een rijtjeshuis. Het moet voelen als een warme deken, als je eigen paradijsje.

Tot slot mijn kerstwens:Irma bewerkt

Ik wens iedereen een gezond en gelukkig 2015 toe en geniet van alles om je heen!

Liefs, Irma

GERELATEERDE ARTIKELEN

2 reacties op “Huisjekijken bij | Irma

Geef een reactie