Ninneke’s Corner | Taart om naar te kijken

Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Wil er iemand taart? Nee,geen taart om je tanden in te zetten,maar wel één die een kijkje waard is

Taart om naar te kijken

naamloos-083 !!!!!!!!!!!!!!

Mooi pronkstuk op tafel

Vandaag maak ik een taart in drie verdiepen zoals een bruidstaart.Of ik ga trouwen?Nee,ben al even in het huwelijksbootje gestapt.Of ik zo gulzig ben zulke grote taart te maken,nee ook niet.Of ik me niet vergis van dag en de culinaire heb verwisseld met de andere creatieve columns;Nee,nee en nog eens nee,het is ook geen taart om je tanden in te zetten.Het is een decoratie taart om naar te kijken.Ergens een mooie plaats te bedelen,als sfeermaker.Gewoon omdat ik gek ben op taarten bakken en ook op mos,dacht ik dat het wel enig zou zijn een taart in mos te maken.Om warmte ,gezelligheid te weerspiegelen in deze koude dagen.Het is toch wel wat geworden,ook al ben ik niet een bloemist.Ik doe gewoon maar wat me ingeeft.Ik ben ook zeer grote fan van mos maar de meeste zullen dat wel al weten,op de hoogte zijn van mijn vorige projecten met mos.Het heeft zo een mooie kleur is zacht aanvoelend en is bovendien ook nog makkelijk om mee te werken.Blijft ook redelijk goed  een lange tijd de kleur behouden.Veelzijdig zo dat mos een  natuurproduct dat inspireert.Om zulke taart te maken heb je 3 ronde piepschuim mallen nodig,mos en aanvullend materiaal:krammen,groene garendraad,dennenappels,malus appeltjes,kaneelstokjes, mooie herfstbladeren,rode besjes,gedroogde appelschijfjes,gedroogde appelsienschijfjes (heb ik gebruikt) Maar kan ook met kastanjes,eikels,kleine kerstballen,wat jou het mooiste lijkt.Zet het mos vast met krammen op de piepschuim mallen,wikkel rondom met groene garendraad,druk steeds goed aan,zet de delen op elkaar en decoreer je taart naar believen.Schik de taart op een schaal en geef ze een mooie plaats in je interieur.

naamloos-094 watermerk

Sfeerplaatje

naamloos-180 !!!!!!!!!!!!!!

Een lust voor het oog

Op een side table in de keuken

Volgende week laat ik je nog wat zien wat je met mos kan maken

 

 

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op Facebook: Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie