Ninneke’s Corner Culinair | Paprikasoep

Ik ben Jeannine,  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

Koud en guur buiten,van deze heerlijke soep geraak je gauw opgewarmd

Paprikasoep

column paprika soep en speculaas eenvoudig herfststuk 006 watermerk

Bord vol smaak

Van al de soepen is deze paprikasoep bij uitstek mijn favoriete.Zo heerlijk om bij te komen na een zalige stevige winter wandeling,je bent zo terug opgewarmd.Ben je niet zo een kilometervreter te voet,ze smaakt evengoed zo ook hoor.Belangrijk aspect aan deze soep is dat je de paprika’s lang genoeg eerst goed laat stoven dat komt de soep ten goede,dan krijg je een volle ronde smaak.Een weinig zeggend watersoepje willen we natuurlijk niet.Je hebt best ook wel wat paprika’s nodig maar nu zijn ze niet op hun duurste en je krijgt er ook een een grote gevulde pot voor.Ben je kleine eters kun je de ingrediënten lijst aanpassen.Maar hier ten huize is zo een grote pot toch gauw op en we zijn hier  maar met twee in huis.

column paprika soep en speculaas eenvoudig herfststuk 006 watermerk

zo zalig

Wat heb je nodig

wat boter

2 uien fijn gesnipperd

18 a 20 rode grote paprika’s in grove stukken gesneden

1 a 2 aardappels

3 liter rundbouillon

peper-zout-cayennepeper

flinke schep sambal

eventueel room

column paprika soep en speculaas eenvoudig herfststuk 017 watermerk !!!!!!!!!!!

Bereiding

Smelt de boter in een grote pot en stoof de ui hier in aan,doe er de paprika bij en laat goed zachtjes stoven minstens 20 a 25 minuten,het geeft niet als de schil van de paprika loskomt,kruid met peper,zout en cayennepeper,doe er de aardappel in blokjes bij,giet er de rundbouillon bij en laat een 15 minuten zachtjes pruttelen.Mix de soep met de staafmixer en roer een flinke schep sambal onder.Je kan indien gewenst ook een scheut room toevoegen.Lekker met bruin brood.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook: Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Een reactie op “Ninneke’s Corner Culinair | Paprikasoep

  1. Pinkback: Ninneke’s Corner Culinair | Kip uit de oven | Huisjekijken

Geef een reactie