Dit is de passie van | Chris & Gerrie

SAMSUNG CAMERA PICTURES

gesponsord blogpost

In de rubriek Dit is mijn passie’ proberen we jou te laten zien hoe mensen elkaar inspireren, een ‘happy feeling’ geven. Simpelweg door te doen waar ze goed in zijn! We nemen een kijkje bij Chris en Gerrie die in 2005 hun droom werkelijkheid zagen worden; ze kochten een franse boerderij met landgoed en bijgebouwen in een prachtig natuurgebied en maakten daar een Bed & Breakfast, chalet, mini-camping en chambre- et table d’hôtes. Jaarlijks ontvangen ze daar met veel plezier en passie vele Nederlanders en onze redactie kan uit ervaring zeggen dat die daar vreeeeeeselijk verwend worden! We gaan naar de Morvan, naar een heerlijke plek die bovendien een perfecte uitvalsbasis is voor brocanteshoppen…

Chris en Gerrie wonen in de winter in het Midden-Limburgse Swalmen maar zodra het voorjaar aanbreekt gaan ze richting Frankrijk om daar hun domein weer helemaal in orde te maken voor een nieuw vakantieseizoen. In 2015 zal dat seizoen lopen van 23 april tot medio september. De sluitingstermijn van hun boekingsseizoen is meestal afhankelijk van het verloop van de boekingen en van de sociale verplichtingen die Chris (67) en Gerrie (63) op hun adres in Nederland nog op de agenda hebben staan. Want de wintermaanden gebruikt het stel om hun sociale contacten op peil te houden en hun hobby’s uit te voeren. (Gerrie was onlangs te zien in onze rubriek Dit is mijn passie | wolvilten )

de Morvan is een ongerept en prachtig natuurgebied

de Morvan is een ongerept en prachtig natuurgebied

Chris: “In 2004 kwamen wij voor het eerst in de Morvan terecht. Een uitgestrekt natuurgebied in Bourgondië, ruim 600 km van onze woonplek in Midden-Limburg. We waren er meteen helemaal weg van. Het is een heuvelachtig gebied met vennen, riviertjes, bossen, weilanden en verrassende, prachtige vergezichten. En nog niet door het massatoerisme overspoeld. En in Autun keken we eens bij een makelaar binnen; uiteraard vanalles te koop. Van bouwval tot villa. En nog betaalbaar. Bij thuiskomst liet ons dat niet los… en zo kwam het dat we in het najaar meer dan 1000 km rondtoerden door de Morvan op zoek naar een pand om onze droom te verwezenlijken. Je kunt wel zeggen dat we de stoute schoenen hadden aangetrokken; het lukte om een mooie opknapper te kopen. ‘Une petite fermette avec belle vue dans une petite hameau’ oftewel een boerderijtje met mooi uitzicht in een klein gehucht. Voilá!” PICT0139 Een oud pand waar veel aan opgeknapt moest worden. Haaks op de boerderij een geweldige schuur, mooi hoog. En dat uitzicht! Op het zuiden met een groot erf en ruim perceel weiland dat twee meter lager ligt. Er was water, electriciteit en alles had dikke muren van wel 70 centimeter dik. Op de zolder lag meters dik hooi maar verder was er niets; geen keuken, geen sanitair. augustus2013%20049 In februari 2005 werd alles beschreven bij de notaris waarna vier jaar volgden van klusvakanties en klusweekends. Chris en Gerrie deden veel zelf maar er werd ook veel uitbesteed aan bedrijven en ze kregen goede hulp van familie en vrienden.

Vanuit het niets is hier een waar paradijs gesticht…

Chris: “Inmiddels draaien we al een aantal seizoenen en hebben we al heel wat gasten in de watten mogen leggen. We willen wel graag kleinschalig blijven zodat we er persoonlijk kunnen zijn voor onze gasten. En uiteraard hebben we faciliteiten voor alle leeftijden. De kleintjes kunnen zich vermaken in het zwembad dat heerlijke verkoeling biedt; voor de ‘opgeschoten’ jeugd hebben we een voetbaltafel, een chill-ruimte met WiFi.”

DSC_0643

De boerderij heeft een gezellig terras waar (bij inschrijving) gerechten worden geserveerd volgens ‘table d’hôte’ wat wil zeggen dat je eet wat de pot schaft. En dat is Gerries grote passie. Vlak voor dit hele avontuur gaf zij nog kooklessen aan VMBO-leerlingen. En met de komst van de stenen pizza-oven kunnen er wekelijks de heerlijkste eigengemaakte pizza’s worden gebakken.

pizap.com14186413632161Twee meter lager dan de boerderij met het terras ligt de mini-camping met zes ruime plekken voor caravan, camper, vouwwagen of tent. In de zomer staat er een zwembad opgesteld en er is ruimte voor jeu de boules. Rust, ruimte en natuur!

pizap.com14186411864611Gerrie: “We hebben verschillende verblijfsaccommodaties; voor korte en lange verblijfsduren. Uiteraard zijn deze van alle gemakken voorzien. Een uitzondering hierop is de trekkershut die geliefd is bij wandelaars die deze voor een nachtje kunnen boeken, maar ook bij kampeerders die hier hun laatste nacht voor vertrek in willen vertoeven zodat ze de rest van hun uitrusting alvast in de auto kunnen inpakken. Doordat we dit soort dingen mogelijk maken, merken we dat we inmiddels geliefd zijn bij gasten die al een aantal jaren bij ons terugkeren.

Wij zijn al voor het zesde jaar op rij ‘Highly recommended’ door ZOOVER…

Doordat we vele verblijfsmogelijkheden bieden, kleinschalig, servicegericht en flexibel in aankomstdagen- en vertrek zijn, zijn we geliefd bij vele Nederlanders en bouwen inmiddels al een vaste klantenkring op. Vele gasten weten ons te vinden doordat ze van anderen hebben gehoord hoe gezellig het bij ons is.”

pizap.com14186410767151Het succes van deze formule hebben ze natuurlijk ook te danken aan de prachtige maar ook gunstige ligging; sommige gasten komen zelfs twee keer in één seizoen. Op de heenweg en op de terugweg naar het zuiden. Ze willen dan even van de rust genieten voor ze naar het massatoerisme gaan, of als ze net uit de thuissituatie komen.

Sommige gasten komen enkele dagen van de rust genieten voordat ze naar het massatoerisme in het zuiden gaan….

“De diverse accommodaties zijn allemaal beschreven op onze website die we hebben laten maken. We zijn inmiddels een echt bedrijf dat absoluut niet meer zonder website en bijbehorende Facebookpagina kan. Als gasten vertrekken vragen we ze een stukje in ons gastenboek te schrijven; we nemen het boek na het seizoen altijd mee naar Nederland om er in de winter in te lezen. Met die hartverwarmende reakties komen we de winter wel door! Gelukkig weten de gasten ook de weg naar de ‘ZOOVER-beoordelingen’ te vinden. We zijn al zes jaar op rij ‘highly recommended’ door ZOOVER en worden gewaardeerd met een gemiddelde van 8,9. Iets waar we enorm trots op zijn!”

petit papillon1“Voor Huisjekijken-lezers is wel leuk om te vermelden dat onze vakantieplek een ideale uitvalsbasis is voor brocanteshoppen. We zitten vlakbij de bekende grote brocantemarkt van Saulieu.

We zijn een ideale uitvalsbasis voor brocanteliefhebbers…

Verder zijn er in het seizoen heel veel zgn Vide Greniers en Marchés aux Puces. Ook bij particulieren kun je achter in de schuur veel brocante vinden. Er staat dan een bordje aan de weg; je kunt er zo achterom lopen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

We genieten van en met de gasten en zien zelf natuurlijk ook nog steeds de schoonheid van de Morvan om ons heen; ‘s nachts is het oorverdovend stil en verschrikkelijk donker. Miljoenen sterren staan te fonkelen aan het firmament. Het is hier goed toeven, hier wordt op u gewacht…”

Echte gastvrijheid op een Goddelijke plek!

 Groet, Chris en Gerrie

Website: Le Petit Papillon

Facebook: Le Petit Papillon

Wil je onze Zoover-beoordelingen bekijken? Klik dan hier

Onze redactrice bezocht in de zomer met haar gezin deze gezellige gastvrije plek en ging vanuit dit verblijf brocanteshoppen. Haar verhaal kun je hier lezen!

pizap.com14186408408381

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie