Nathaly’s Trimsalon | fijne kerst!

Niet alleen een Kerstgroet van Nathaly, maar ook een aantal tips. Misschien wist u het al, maar zelfs kerstbomen en chocolade kunnen een gevaar vormen voor uw huisdier…

oppassen met kerst 

Zoals u weet geef ik veel om uw huisdier.

Daarom wil ik u niet alleen hele fijne dagen wensen, maar u in het belang van uw hond ook waarschuwen.

In de decembermaand lopen uw dieren extra risico. Allereerst door de giftige planten die nu in vele huishoudens te vinden zijn. Zo is de bekende kerstster giftig, maar ook de mistletoe en de rode besjes van de hulst (bijvoorbeeld in kerststukjes). Dennennaalden kunnen ook giftig zijn en problemen aan de darmwand geven. Ook kunnen honden allergisch reageren door contact met naadbomen. Zelfs op het drinkwater waar deze in gelegen hebben. Ze krijgen dan een opgezette snoet en oogleden.IMG_0001

Een echt groot gevaar vormt het opeten van pure chocolade, dat in grotere hoeveelheden zelfs dodelijk kan zijn. Maar ook rozijnen kunnen problemen bij honden geven. Ook kunnen honden ziek worden van bijvoorbeeld erg gezouten versnaperingen.

Natuurlijk geeft u geen botjes van gebraden kalkoen, konijn en dergelijke aan uw hond. Gevaarlijker kan het zijn als uw hond het netje van de rollade verorbert. Vooral bij de kleinere honden.

Ik hoop dat u en uw hond de december maand fijn gaan beleven en dat u de champagne op oudejaarsavond kunt laten knallen. Maar dan nog voorzichtig, honden en vooral pups vinden een kurk reuze leuk speelgoed en willen dat graag inslikken…

Fijne feestdagen en tot volgend jaar!

Nathaly’s trimsalon

 

nathaly-aangepaste-ding

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie