Ninneke’s Corner | Zoeterig kerstboom kegeltje

 

Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Hou je snoeperige kleurtjes,dan is deze kleine kerstdecoratie een zoethoudertje voor jou

Zoeterig Kerstboom Kegeltje

naamloos-113 1 watermerk

Liefelijk romantisch

Geen zin in een grote kerstboom op te tuigen?Ben je beperkt in ruimte  op zoek naar een alternatief om toch wat kerst sfeer in huis te hebben of vind je het  wel bijzonder aardig nog op een andere plek een mini kerstboom kegeltje ten toon te zetten.Dan heb ik voor jullie een goede oplossing,het leuke ervan is dat je het zelf kan maken.Hou je ook zo van die zeemzoete kleurtjes dan zitten jullie al helemaal goed met mijn voorbeeld dat ik maakte.Zachtroze kleurtjes die je doen denken aan suikerhartjes en suikerbonen  zetten hier de boventoon.Super romantisch lieflijk dit kerstboom kegeltje.Telkens ik in de buurt van de kringloopwinkel kom word ik naar binnen gezogen,zo had ik deze mooi rooskleurige schaal op hoge voet op de kop weten te tikken voor een luttele 2 € .Eens thuis met mijn aanwinst had ik niet lang moeten nadenken wat er nu juist met te doen.Omdat de schaal dat mooie roze kleurtje had wou ik dit doortrekken met er een creatie in te maken met roze tinten.Het is een geslaagd experiment mijn baby kerstboompje.

Pretty in pink

hoe maak je nu zo een kerst kegel?Door piepschuimkegels te bekleden met gedroogde tillandsia, vast te zetten met krammen en te omwikkelen met garendraad,wikkel zo ook nog een piepschuimkrans die op de rand van de schaal past,leg de krans op de schaal en zet er de kegel bovenop( ik gebruikte 2 kransen) Steek dan met krammen ook kleine kerstballen vast door het oogje van de kerst ballon,wikkel er nog een parel slinger omheen,zet bovenop nog een kleine ster.Geef  je kegel een in het oog springende plek of geef hem als geschenk als je word uitgenodigd met kerst aan de gastvrouw.

 

Ik wens jullie alvast een zeer fijne kerst toe en laat jullie met lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook: Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie