Ninneke’s Corner Culinair | Biscuit met marsepein en vers fruit

Ik ben Jeannine,  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

Wil je ook eens uitpakken met een heerlijke zelf gemaakte feest taart op je kerst diner?

Biscuit met marsepein

1506192_10203078472149520_1359481186_o (1)

een mooie afsluiter van het kerst diner

Deze taart is een ware calorie bom maar oh zo heerlijk,het is een biscuit in lagen met slagroom en fruit tussen.Een mooie afsluiter van het diner mits je even wat tijd er tussen laat , want ze is best wel zwaar.Maar als je deze zelf gemaakte taart je gasten voorschotelt dan mag je toch wat eer opstrijken,die word steeds goed onthaalt.Het is hier ten huize ook een topper,word gemaakt met allerlei feestelijkheden,kerst,oudjaar verjaardagen,soms ook gewoon tussen door als ik er zin in heb.Rol en snij om het een verwijzende toets te geven naar de gelegenheid een reepje marsepein uit  in een vaandel om te draperen op de taart met tekst op geschreven met chocolade ( Merry x mas of zo )Je kan de taart een dag op voorhand maken zodat je ook weer tijd bespaart de dag zelf.Biscuit is helemaal niet moeilijk te maken als je maar weet hoe.

naamloos--4 watermerk

Even zondigen

 

Wat heb je nodig voor de biscuit ?

5 eidooiers(large)

2 volledige eieren(large)

120 gr zeer fijne griessuiker

100 gr patisserie bloem

Hoe ga je te werk?

Doe in een grote metalen  kom kokend heet water,zet daarin een plastic kom zie dat het water niet in de plastic kom kan,doe in de plastic kom de suiker en de eidooiers en de volledige eieren,klop dit tot een schuimige massa,spatel dan voorzichtig de gezeefde patisserie bloem bij tot alles goed gemengd is,giet dan over in een ingevette springvorm en bak in een voorverwarmde oven van 200 ° een 15 a 20 minuten,de biscuit is klaar als hij van de zijkanten wat los staat.Doe niet in één keer de ovendeur open,gluur eerst even door de ovenraam indien het kan of zet de oven op een kier om te kijken.Als je de deur te vroeg opendoet zakt hij in en krijg je het niet meer goed.Als de biscuit goed gebakken is haal hem uit de springvorm en laat afkoelen op een taartrooster.Snij dan de biscuit doormidden of in 2 lagen zodat je 3 delen verkrijgt.Het gaat makkelijk als je de zijkant wat insnijd en dan met garen draad erom heen over de inkeping,je de uiteinden kruislings vastneemt ( het rechter uiteinde in je linkerhand, linker uiteinde in je rechterhand) dan gewoon trekt.Je krijgt dan ook een mooi vlakke delen,als je niet handig bent met een mes.

Wat heb je dan nog nodig voor de afwerking

1 liter slagroom(minstens 35 % vetgehalte)

Poedersuiker

Vers fruit naar believen( frambozen,bramen,bessen,Japanse kers,aardbeien)

Grote blok marsepein.

Klop de slagroom op met de poedersuiker,verdeel slagroom over een biscuit deel,verdeel er fruit over,leg er een biscuit laag over en bestrijk weer met slagroom en fruit,tot alle lagen op zijn.Rol de marsepein uit tot een grote cirkel.Haal de marsepein voorzichtig los met behulp van een spatel en leg het over de taart heen,druk wat aan,snij het overtollige aan marsepein weg.Spuit toefjes slagroom op de taart en werk verder af met fruit,chocolade decoratie.Je kan nu ook zo een heerlijk taart met trots presenteren.

1506192_10203078472149520_1359481186_o

Lekker met de rode vruchten

 PS: wil je de kosten een beetje naar beneden drukken,kun je voor tussen de lagen ook gewoon fruit op siroop of sap uit blik nemen,perziken,ananas,mandarijntjes,want deze periode zijn de frambozen,bramen,aardbeien aan de prijzige kant,werk dan enkel bovenop met vers fruit.Hou je niet van marsepein,dan laat je die weg,strijk dan eerst een bovenlaag slagroom vlak, bestrooi eventueel met chocolade schilfers,spuit dan slagroom toefjes bovenop,vervolgens de afwerking met het fruit

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds terug vinden voor nog meer inspiratie op facebook: Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie