Vestywo | Kerst met dennenappels en parels

 

DSC06052Hoi, mijn naam is Verie, 20+ en heel creatief. Het laatste wil ik met je delen doormiddel van Tips & Tricks op woon-, tuin-, kids- en DIY-gebied. Ik hoop dat ik je mag inspireren. Het is vandaag één dag voor Kerst, we zijn druk met cadeautjes, eten en drinken. Maar draait het daarom met Kerst? Nee toch,..ik laat je zien in deze blog hoe je met weinig toch een warme, mooie Kerst-tafel kan creëren. Lees en kijk je verder?

1

Vandaag laat ik je zien hoe je van wat simpele, goedkope spulletjes een gezellige, warme Kerst-tafel kan creeren. Zeker in deze dure tijd is dat iets waar ik erg op wil letten. Bij ons mag het mooi zijn, maar niet duur! Ik vind het zo leuk om iets neer te zetten wat je zelf gemaakt hebt, heel origineel is en waar je blij mee kan zijn of waar ik andere blij mee kan maken. Geniet je mee?

Je hebt voor dit sfeertje een tafel met stoelen nodig, je servies, bestek, wijnglazen, waterglazen, tafellaken, servetten, parels, waxinelichtjes en houders en niet te vergeten, de dennenappels.

2

We beginnen met de tafel en de stoelen. Plaatst deze zo neer dat iedereen er-om-heen kan zitten en dat je niet tegen de tijd dat de gasten gaan zitten nog moet gaan schuiven met de tafel. Leg het tafellaken over de tafel heen. Kijk goed of het laken aan alle kanten even lang is, ook dit is heel onprettig voor de gasten als ze een lang stuk laken over hun schoot hebben hangen. Leg daarna de servetten open voor elke stoel/gast neer. Daarom zet je het dinerbord, een ontbijtbord en een soepkom. Aan de linkerkant (ik weet niet of het officieel zo hoort, maar dit vind ik mooi) leg je de soeplepel en daarnaast het desserlepeltje. Aan de rechterkant leg je het mes, met de scherpe kant naar het bord en daarnaast de vork. Leg in de soepkom een dennenappel en hang een parelsnoer over de dennenappel heen en drapeer deze over het bestek. Heb je alleen losse parels, strooi deze dan over het ontbijtbord, niet te veel en hier en daar bij het bestek. Steek ongeveer 3 parels in de dennenappel.

3

Zet aan de rechterkant van het dinerbord een wijnglas en aan de bovenkant van het dinerbord een waterglas. In het midden van de tafel plaats je de waxinelichthouders met waxinelichtjes erin. Steek deze aan voordat je gasten komen. Strooi hier en daar wat parels en dennenappels. Een leuk idee is om in de dennenappel die je in het soepkommetje gelegd hebt een kaartje te steken met de naam van de gast erop. Steek voor het echte Kerst-gevoel er een takje groen bij. Als je het fijn vind om nog een servet naast het bord te hebben liggen, vouw deze dan punt naar punt, heel simpel en leg deze onder het mes en de vork. Voor de stoelen heb ik ook een versiering bedacht. Hiervoor heb je wel echt een parelsnoer nodig en een dennenappel. Je draait het parelsnoer om de dennenappel heen en daarna de uiteinde aan de stoelleuning vast. Zo horen de stoelen ook echt bij jou parel-dennenappel-Kerst-tafel.

4Ik ben heel benieuwd of je wat gaat doen deze Kerst met parels en dennenappel, laat je het me weten? Dit kun je doen door een foto te sturen naar mijn e-mail Vestywo of naar de fanpagina van Huisje Kijken. Ik ben reuze benieuwd!

Daarnaast wens ik je fijne Kerstdagen en alvast een goed 2016! Tot volgend jaar hopen we!

Lieve-Groetjes,

Verie

Wil je meer zien van mijn blogs voor Huisje Kijken, scroll dan verder naar onder. Wil je meer zien van mijn weblog Vestywo. Klik dan hier; Vestywo.

—dit is een bewerking van een eerdere publicatie—
OVER Verie
Verie

Hoi, mijn naam is Verie, 20+ en heel creatief. Het laatste wil ik met jullie delen doormiddel van ‘tips & tricks’ op woon-, tuin-, kids- en DIY-gebied. Ik hoop dat ik jullie mag inspireren.

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie