MensNova door Winnie van Kins | Kerstgedachte…

Zo met de kerst in aantocht, mijmerend met een kopje thee aan het begin van de kerstvakantie, denk ik aan het woord ‘eenzaam’.
Ooit heeft iemand mij eens gezegd dat ik ‘ de eenzaamheid aan mijn gat had hangen’. Ik ben dat nooit vergeten. Nu we in deze decembermaand met kerstacties en goede doelen bezig zijn en elkaar allerlei liefdevols wensen, wapperen woorden als eenzaam en eenzaamheid weer tussen alle kerstengelen, -ballen en boodschappenlijstjes door als fragiele, breekbare kerstknutsels.

Leuk-idee-voor-een-warm-kerst-drankje_1382452522-van-suuuzann-500x616
Het is mooi om aan elkaar te denken, fijn om iemand blij te maken met een uitnodiging of wat extra aandacht. En dat hoeft natuurlijk niet alleen in december…maar in de donkere feestmaand wordt onze goedertierenheid wel op de proef genomen zo hier en daar. Eenzaam en alleen, de klank alleen al…deze woorden lijken niet vrolijk uit te spreken te zijn.
Ik denk nog regelmatig terug aan die eenzaamheid die ik aan mijn gat heb hangen. Is dat naar? Ben ik zielig? Moet men meelij met arme ikke hebben? Heb ik er last van?

Nee, dat heb ik niet! Sterker nog: ik kies er zelf voor!

Eenzaam betekent in dit geval: één-zíjn. Ik heb het goed met mijzelf en ben één met mijzelf. Terug-komen bij jezelf voelt als een feestje, zeker in alle hectiek van nu. Daar neig ik mezelf nog wel eens voorbij te lopen. Mijn zelfverkozen eenzaamheid geeft me dan de rust die ik nodig heb. Zo extravert als ik vaak ben als mensen-mens, zo hermetisch kan ik mij ook terugtrekken en als een ware kluizenaar heerlijk in mijn eigen gedachtenwereld verblijven. Ik laaf me als een dorstig mens en laad me weer op. Heel eenzaam en alleen…om later weer helemaal te genieten van alle mensen om mij heen. Heerlijk!
Fijne dagen gewenst. En ja, nodig jezelf eens uit bij jezelf én nodig die ene persoon eens uit, die die extra aandacht goed kan gebruiken!
Tot in het nieuwe jaar!

Groet, Winnie

Winnie kun je vinden op de website MensNova

**aktie * aktie * aktie * aktie * aktie * aktie **

Winnie houdt een leuke aktie waarmee je een tarotkaartlegging kunt winnen voor het nieuwe jaar! Hier kun je zien hoe je heel gemakkelijk mee kunt doen: aktie Winnie Veel suk6!!

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie