Ninneke’s Corner Culinair | Chocolade jenever maken

Ik ben Jeannine,  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

Voor de ware chocolade freaks…..hmmm lekker….benieuwd?

Chocolade jenever maken

naamloos-056 watermerk

Lekker om te drinken leuk om te geven

Zelf chocolade jenever maken is helemaal niet moeilijk.Je neemt als basis gewoon een fles bestaande graan jenever ( type bols) . Met gewoon wat toe te voegen bekom je heerlijke chocolade jenever van echte chocolade,geen siroop of essence.Het neemt nauwelijks tijd in beslag,het is zo geklaard.

wat heb je nodig

600 ml room 35 % vetgehalte

75 ml gecondenseerde gesuikerde melk ( type Nestle)

180 gr fondant chocolade( minstens 75 %)

150 gr  poedersuiker

3 koffielepels kaneel poeder

300 ml graan jenever ( bols )

Voor  de witte chocolader jenever

600 ml room 35 %

75 ml gecondenseerde gesuikerde melk

180 gr witte chocolade

150 gr poedersuiker

300 ml jenever

het merg van één vanillestok

naamloos-070 watermerk

Choaholic

Bereiding: Breng de melk en room aan de kook.Neem van het vuur weg en smelt de chocolade erin op onder voortdurend roeren.Voeg de poedersuiker en de kaneel toe ( of het merg van de vanillestok voor de witte versie ) Giet er dan de graan jenever bij en mix goed.Giet het in mooi goed afsluitbare flessen.Deze kan je meteen drinken en hoeft niet echt een rijpingsproces door te maken.Toch niet zo een chocolade freak je kan ook een gewone vanille versie maken,laat de chocolade achterwege,gebruik dan meer vanillemerg en nog 2 extra zakjes vanille suiker. Je kan zo verschillende smaken maken met amaretto,speculaassmaak met speculaaskruiden.ook zeer lekker is rozen jenever ,basis volgen en rozen siroop of/en rozenwater (voor consumptie) bijvoegen.Waar je voorkeur naar uit gaat.

 

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie