Ceciel van der Pas | Oud & nieuw: een avond fun met kids!

Ceciel, creatieveling in hart en nieren, jongensmama, levensgenieter op Brabantse wijze, sportieveling op hardloopschoenen, enorme natuur- en dierenliefhebber met een grote passie voor mooie foto’s, quotes en muziek! Laat je graag zien hoe je met leuke Do-It-Yourselfs (DIY) je huisje gezellig kan maken. Zelfmakers die je met maar ook voor kinderen kan maken: Kidsfun!

Het is bijna zover: oudjaarsdag! Een gezellige dag met een hoop knallen, spelletjes en gezelligheid met vrienden en of familie. Maar hoe breng je die lange avond door met de kinderen? Ik geef je leuke tips voor hapjes, spelletjes en vermaak. Laten we beginnen met de hapjes. Je kunt gaan voor de traditionele salades met toastjes, maar er zijn zoveel leukere te bedenken in het thema van Oud & Nieuw. Wat dacht je hiervan: Worstjes op een stokje, gezonde nieuwjaarssterren en ongezonde klok cupcakes:

of wat dacht je van deze vuurpijl worstjes of spekjes, maar ook deze gekke monsters:

De drankjes mogen natuurlijk niet ontbreken. Leuk voor op de avond en om mee te toasten, zoals de meloen slush, het 3 kleuren feestdrankje en de gekke oogjes drankjes. Allemaal alcoholvrij natuurlijk!!

Dat was het eten, nu: De spelletjes. Ik koos voor een avondvullend programma dat leuk is voor jong en stiekum ook voor oud! Je hebt er wel wat voorbereidingstijd voor nodig maar dat is zeker de moeite waard:

Oud & nieuw feest ideetjes voor kids_blogbericht voor huisjekijken_geschreven door Ceciel van der Pas blog badschuim.eu

Een oud & nieuw feestavond met elk uur een andere activiteit!

Wat is er leuker dan de hele avond gezellig samen bezig te zijn! Dat kan je doen door een tijdschema te maken voor die avond. Maak voor elk uur een ballon (zoals op de foto) met een tijdstip er op en verzin daarvoor verschillende activiteiten. Moeilijk, nee hoor! Ik geef je alvast een voorzetje:

  • 6.oo uur: samen eten! Maak samen zelfgemaakte pizza’s zodat iedereen lekker bezig is en naar wens zijn pizza kan maken.
  • 7.00 uur: maak de hapjes voor de rest van de avond ( ideetjes heb je net gehad ; ).
  • 8.00 uur: maak je eigen feesthoedjes! Hierbij een drietal afbeeldingen ter inspiratie om ze zelf te maken ( 1: van Martha Stewart, 2: van Kim Vallée en 3: van Oh Happy Day). Zo ben je de hele avond in een leuke feeststemming.
  • 9.00 uur: verkleedpartijtje! Mest je kast uit en maak de raarste combinaties. Hou daarbij in gedachte dat je om 10.00 uur kan zijn wie je wil zijn met de karaoke! Maak er een competitie van wie er het beste matched met zijn liedje!

Verkleedpartij voor oud & nieuw_blogbericht voor huisjekijken door Ceciel van der pas van blog badschuim.eu

  • 10.00 uur: karaoke en dans feestje! Ga helemaal los, zing zo hard en vals je kan, kortom maak er een feest van! Super leuk met de liedjes van Kinderen voor Kinderen, die van nu maar ook die van vroeger. Zo kan iedereen meezingen.

Kids karaoke voor oud & nieuw_blogbericht voor huisjekijken door Ceciel van der pas van blog badschuim.eu

  • 11.00 uur: bijkomen met een spelletje: kaarten, dobbelen, rummikub, party & Co, twister, kortom wat je in de kast hebt liggen :)! Of, als je nog tijd hebt om ze te kopen, maak er een Glow-in-the-dark ringenspelltje van!
  • 12.00 uur: FEEST; nieuwjaar!! Knal, bubbel, lach en daarna gauw het bed in!

Rest mij jullie alleen nog een super gezellige avond toe te wensen en een mooi en goed 2015! Ik zie jullie in het nieuw jaar weer. Liefs Ceciel P.S. Op mijn blog badschuim.eu  kun je in het nieuwe jaar ook terecht voor meer DIY’s voor en met kids!

OVER Ceciel van der Pas
Ceciel van der Pas

Ceciel, creatieveling in hart en nieren, jongensmama, levensgenieter op Brabantse wijze, sportieveling op hardloopschoenen, enorme natuur- en dierenliefhebber met een grote passie voor mooie foto’s, quotes en muziek! Laat je graag zien hoe je met leuke Do-It-Yourselfs (DIY) je huisje gezellig kan maken. Zelfmakers die je met maar ook voor kinderen kan maken: Kidsfun! Ceciel is ook blogger van het creatieve lifestyle blog: www.badschuim.eu . Op haar blog vind je nog meer DIY's die je een Happy Feeling geven.

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie