Dit is de passie van | Janneke

gesponsord blogpost

In de rubriek Dit is mijn passie’ proberen we jou te laten zien hoe mensen elkaar inspireren, een ‘happy feeling’ geven. Simpelweg door te doen waar ze goed in zijn! Janneke Meerman maakt prachtige interieur-moodboards. Zij houdt er van om andere mensen te inspireren. Zelf haalt zij haar inspiratie uit woonmagazines en Pinterest. Dit is de passie van… Janneke.

image[14]

Ik ben Janneke Meerman, 22 jaar oud en mijn passie is het maken van interieur-moodboards.image[7]Al van jongs af aan vind ik het leuk om met interieur en het inrichten hiervan bezig te zijn. Helaas kon ik hier toen ik nog bij mijn ouders woonde niet zoveel mee. Met een bedstee, veel schuine wanden en de vraag van je ouders of je de wanden vooral wit wilt laten, blijft er weinig over om in te richten. imageInmiddels ben ik getrouwd en wonen we nu in het huis waar mijn man eerst op zichzelf heeft gewoond. En…jullie raden het al..zodra ik erbij in kwam, kon ik me helemaal uitleven en lekker mijn gang gaan. image[1]Van een mannelijk huis met veel zwart en wit, heb ik het weten om te toveren naar een warm, gezellig huis met veel hout, koper en natuurlijke touches. Enerzijds landelijk en stoer, anderzijds ook wel wat brocante.image[12]

Ik vind het heerlijk om met verschillende kleuren, materialen en interieurstijlen bezig te zijn en hierin mijn combinaties te maken. Alleen dit steeds maar weer veranderen en uitwerken in je eigen huis is natuurlijk niet te realiseren. Dat maakt dat ik gekomen ben tot mijn passie ‘het maken van interieur-moodboards’. image[3]Ieder interieur-moodboard heeft een bepaalde kleur, materiaal of interieurstijl als thema. Mijn inspiratie hiervoor haal ik in het bijzonder uit woontijdschriften en van Pinterest.image[4] Ik zoek foto’s van totale inrichtingen en accessoires, tot aan foto’s van materialen met de daarbij behorende structuur. Dit voeg ik samen in een programma waar je fotocollages mee kan maken en zo probeer ik er een mooi, passend geheel van te maken. image[5]Voor mij werkt dit echt ontspannend en daarbij heeft het natuurlijk ook als doel het verkrijgen van nog meer inspiratie en het geven van inspiratie aan anderen.image[6]

Een aantal van mijn moodboards heb ik al gedeeld op de fanclub van Huisjekijken.com en van hieruit ben ik ook gevraagd om mee te doen aan deze rubriek, waar ik niet lang over na hoefde te denken.image[8]

Ik heb er al meerdere keren voor gekozen om twee verschillende moodboards te plaatsen op Huisjekijken.com en daarbij de fans te vragen naar hun voorkeur. image[9]Opvallend in de reacties die ik dan krijg is dat een ieder wel zijn/haar eigen argumenten heeft om voor een bepaalde kleur, materiaal of stijl te gaan. Hierdoor leer je breder te kijken dan alleen vanuit je eigen kader en voor mij bevestigd het dat een ieder zijn smaak er mag zijn. image[10]Daarnaast is het me opgevallen dat een mens bij een bepaalde kleur vaak wel direct een uitgesproken mening heeft maar dat er wat betreft interieurstijlen toch vaak wordt gekozen voor een combinatie van stijlen.image[11]

Het leukst vind ik toch echt wel wanneer mensen me in hun reacties bedanken, omdat ik ze dan op ideeën heb gebracht en dus mijn doel om inspiratie te geven daarmee is bereikt. image[15]Niets is fijner dan een ander helpen met iets wat ik zelf maar al te graag doe. Naast op de fanclub pagina van Huisjekijken.com, deel ik mijn moodboards ook op Pinterest: http://nl.pinterest.com/Jannekemeerman/ en op FACEBOOK: klik hierimage[13]

Tot slot, ouderwets knippen en plakken vanuit tijdschriften kan natuurlijk ook!

 Groet, Janneke

Leuk als je mijn Facebookpagina bezoekt!

GERELATEERDE ARTIKELEN

Een reactie op “Dit is de passie van | Janneke

Geef een reactie