Huisjekijken bij | Eline

IMG_6981Afgelopen jaar kwam de droom van Eline en haar gezin uit. Ze verhuisden van een appartementje naar een mooi groot nieuwbouw hoekhuis waar ze het helemaal naar hun zin hebben. Maar enkele wensen hebben ze toch nog wel; de zolder en de tuin moeten nog aangepakt worden en wat meer brocante in de woonkamer staat ook nog op het lijstje. Maar…alles op z’n tijd. Kijk mee in de droomwoning van Eline…

12 Maart 2014, onze droom kwam uit. We verhuisde van ons appartementje naar een mooi, groot nieuwbouw hoekhuis. Mijn man en ik wonen hier met onze 2 prachtige dochters, Rosalie 5 jaar en Anne-Lynn 3 jaar, onze poes Bobbie, onze kanarie Pietje en 2 konijnen, Aagje en Nijntje. Het huis is nog niet helemaal af, maar stukje bij beetje word het steeds meer ons huis. We wonen hier met veel plezier. Onze 2 prachtige dochters hebben het hier helemaal naar hun zin. De tuin is nu nog een modderpoel maar volgend voorjaar word die helemaal ingericht.

IMG_6993

Dit is onze woonkamer. Na 4 keer schuiven met de meubels waren we er uit; zo moet het staan. Vooral het sfeerhoekje vind ik erg leuk. De bank hebben we via Marktplaats, zoals bijna alle meubels. Hij kostte slechts 15 euro. We hebben een nieuwe hoes gekocht en we hebben er al jaren plezier van. De muren zijn geschilderd met verf van de praxis | Perfection kleur Taupe.

Het oude stalraam heb ik van mijn schoonvader gekregen, daar ben ik zo blij mee, ik kon steeds geen mooie vinden, maar mijn schoonvader wel. De jurk op de paspop heb ik nooit gedragen, ik heb uiteindelijk toch gekozen voor een andere jurk om op ons 5 ½ jarig huwelijk te dragen. Maar zo op de paspop vind ik hem prachtig.

IMG_6978

Ik ben heel erg trots op dat luik. Ik heb er 2 gekregen van mijn schoonvader. Ze komen van een oude Zeeuwse boerderij. Bij de aanschaf zagen ze er echt niet uit. Overal was het hout doorgerot en er zat bijna geen verf meer aan. Mijn schoonvader heeft ze helemaal opgeknapt, latje voor latje. En dit is het eind resultaat, ik ben er stiekem wel een beetje verliefd op. Het roze jurkje wat er aan hangt heb ik zelf gedragen als baby. Mijn moeder had alle kinderkleding van mij bewaard, ik heb bijna alles weg gedaan maar dit jurkje vond ik zo mooi dat die een plekje in huis verdient. De tule die over het luik heen hangt heb ik voor 2 euro bij de kringloop vandaan. Het luik is een klein beetje scheef aan de bovenkant, maar zo zie je er niets van.

IMG_6986

Deze naaimachine heb ik al sinds mijn 16e. Toen is mijn liefde voor de oude spulletje begonnen. Voor 10 euro kon ik hem ophalen aan de andere kant van het land. Samen met mijn ouders zijn we op een avond in de auto gestapt en hebben we hem opgehaald. Onze dochters vinden hem ook erg leuk want dat draaien aan de slinger is heel spannend. ;-) de speelgoed autootjes zijn van mijn man. Daar heeft hij vroeger veel mee gespeeld. Hij heeft ze als kind geschilderd in de kleuren van het vrachtwagenbedrijf van zijn opa.

IMG_7206

Deze kast is wel een beetje mijn trots. Ik zag hem op Marktplaats voor 50 euro. Hij was koloniaal maar ik dacht dat kan ik zo wit schilderen, dus heeft mijn man hem opgehaald. Toen we hem naar binnen wilden brengen kwamen we er achter dat hij heel erg naar rook stonk. We hebben hem buiten gezet met 2 schaaltjes azijn er in en na 2 weken was de lucht helemaal verdwenen. Eindelijk kon ik hem schilderen (zijde-wit | Decohome). De muur is zacht roze geschilderd, we hebben de kleur zelf gemengd. De oude schaatsen heb ik laatst op Marktplaats gekocht en het portret via Facebook bij Karin vandaan.

IMG_7209

Ook dit bankje zag ik op Facebook bij Karin. Nu is het echt een gezellig zitje in ons huis. Het gebreide kleedje wat er op ligt lag eerder in het babybedje van onze dochters. Het voetenbankje heb ik laatst van een nieuw stofje voorzien, hij was rood met wit gestipt maar dit past beter in onze woonkamer.

IMG_7217

Deze schoentje en klompjes zijn een mooie herinnering. De zwarte lakschoentjes zijn van mijn man geweest en de roze klompje zijn van mij geweest.

IMG_7215

Mijn vader kwam aanzetten met deze kisten, ik vond ze gelijk erg leuk. De middelste heb ik wit geschilderd. Al mijn prentenboeken staan hier in. Ik verzamel al sinds mijn 16e prentenboeken, het is inmiddels een hele verzameling geworden. Het is het favoriete plekje van mijn dochters om lekker een boekje te kijken of mama moet voorlezen natuurlijk.

IMG_7256

Dit is onze poes Bobbie, elke keer als ik weer iets nieuwe in huis heb staan moet hij er op liggen. Dus nu was de poef aan de beurt. Ik denk dat hij hem erg lekker vindt want regelmatig ligt hij te slapen op deze plek.

IMG_7220

Deze haard heb ik van mijn man voor mijn verjaardag gehad. Wat ben ik er blij mee. Het is een fijne plek om mooie spulletjes op te zetten. In de vaas op het krukje daar zitten 2 kopjes in Royal Albert, gekregen van mijn schoonmoeder, ik ben er heel zuinig op. De melkbus is helemaal opgeknapt door mijn schoonvader. Hij was helemaal verroest maar na heel wat uurtje werk werd het een prachtige oude melkbus. Boven de haard hangt onze trouwfoto.

IMG_7100

Dat is onze keuken, niet helemaal mijn stijl. Ik hou meer van wat landelijker maar omdat we een jaar voordat we verhuisde een nieuwe keuken hadden geplaatst in ons oude huis hebben we het nu maar eenvoudig gehouden. Om de koelkast moet nog van steigerhout een ombouw gemaakt worden en er moet nog een nieuwe lamp komen. Op het plankje heb ik wat leuke kleine dingetjes staan. Een oud blikje van Verstege, een oud kinderboekje van mijn man, een oud kruidenrekje waar mijn kruiden in staan en wat glazen flessen. De accessoires in de keuken zijn blauw. De muren zijn wit zodat de keuken heel licht is. Ik vind het leuk om zo elke ruimte net wat anders te maken.

IMG_7128

Deze keukentafel hebben we als huwelijkscadeau van mijn ouders gekregen. Hij was koloniaal maar na 2 jaar heb ik hem wit geschilderd. Inmiddels hebben we al wel andere stoelen. Ik zag ze in een folder staan en wilde ze heel graag hebben, helaas waren ze in Harderwijk uitverkocht. Later op die dag waren we in Barneveld en reden we langs de zelfde winkel. Ik kon het niet laten om daar even te kijken of hun ze misschien nog hadden en ja hoor daar waren ze nog. Ze paste alleen niet in de auto dus we hebben 2 keer heen en weer moeten rijden van Barneveld naar Nunspeet en weer terug naar Barneveld om vervolgens weer naar ons huis te gaan in Nunspeet. Ik ben er nog steeds erg blij mee.

IMG_7120

Deze servieskast hebben we van de broer van mijn man en zijn vrouw gekregen. Het is het enige meubelstuk wat ik niet wil schilderen. Toen ik deze kast op Marktplaats tegen kwam vond ik hem gelijk erg mooi, ik kan er echt nog elke dag van genieten. De muur achter de kast is heel licht blauw. Zo komt hij nog mooier uit.

IMG_7122

Dit servies heb ik gekocht toen ik 17 was. Ik vond het zo ontzettend mooi. ik ben samen met mijn mijn moeder naar de winkel gegaan en heb hem besteld. Het kostte een vermogen voor mij op 17 jarige leeftijd maar ik moest en zou het hebben. Het servies heeft een tijd in de hoek van mijn slaapkamer gestaan in dozen, het stond vreselijk in de weg maar ik was er zo trots op. Nu staat het te pronken in de kast, er word bijna geen gebruik van gemaakt, ik ben veel te bang dat er iets kapot gaat. De serie is inmiddels niet meer te koop, dus ik mag hopen dat er nooit wat mee gebeurt. Ik ben er nog steeds heel erg trots op.

IMG_7221

Dat blauwe kastje was 2 maanden nog geel en stond in een hoek op zolder. Ik wist maar niet wat ik er mee moest doen tot ik op de Huisjekijken Facebook Fanpagina iets zag wat mij inspireerde. Nu is het een vrolijk kastje vol met knutselspullen, haarstiekjes en andere kleine rommeltjes.

IMG_7134

Deze kinderstoel is belangrijk voor mij. Ik heb hem van mijn opa gekregen, ongeveer een jaar voordat hij overleed. Hij stond bij mijn grootouders op zolder. Mijn broers en ik hebben er zelf in gezeten toen we klein waren en op visite waren bij opa en oma. Ik mocht hem meenemen van mijn opa. Hij zei gebruik hem maar voor je eigen kinderen. Helaas heeft hij zijn 1e achterkleinkind niet mee gemaakt. Hij overleed op 22 februari 2009 en mijn dochter werd geboren op 22 april 2009. Precies 2 maanden later…

IMG_7229

Het toilet beneden heeft blauwe accenten. In het hoekje staat een houten krukje waar leuke tijdschriften op liggen zoals Ariadne At Home, Ouders van Nu en Donald Duck.

IMG_7261

Dit is het bedje van onze jongste dochter Anne-Lynn. Ze is dol op Woezel en Pip. Sinds kort liggen de beide dochters op 1 kamer, dit is de linkerkant van de kamer. Aan de muur boven het hoofdeinde hangt het 1e babyjurkje van haar, naast het bed staat een grote mand van LIEF met speelgoed.

IMG_7262

Dit is het bedje van onze oudste dochter Rosalie, boven haar bedje hangt een jurkje wat ze op haar 2e verjaardag droeg. De beer die bij het hoofdeinde staat stond te wachten in de wieg tot Rosalie geboren was. Het bureautje komt van Marktplaats af. Ik heb hem 2 keer geschilderd maar hij moet nog een keer. Ook de stoel moet nog een kleurtje krijgen.

IMG_7274

Dit is onze slaapkamer. De muur is zachtblauw geschilderd (Praxis verf). Wij houden heel erg van het strand en de zee, dat hebben we geprobeerd terug te laten komen in onze slaapkamer. Boven ons bed hangen foto’s van onze kinderen op het strand. Het bed was eerst koloniaal maar die hebben we sinds kort wit geschilderd. De nachtkastjes zijn gemaakt door een kennis van mijn ouders. Ik vond ze zo leuk dat ik ze cadeau van mijn moeder heb gekregen.

IMG_7232

Dit kastje zag ik staan op een rommelmarkt voor een paar euro. Hij was donker, zwaar en eigenlijk bedoeld als tv-kastje. Ik vond hem zo mooi maar wist niet wat is er mee moest doen. Toch heb ik hem gekocht. Mijn ader kwam hem ophalen met de auto en heeft met later geholpen met het kastje om te bouwen tot een gewoon kastje, dus, nieuwe achterkant er in, plank op wieltjes er uit gesloopt, nieuwe bodem er in en hij heeft hem zelfs geschilderd. Ik vind hem zo mooi geworden dat hij nu in onze slaapkamer staat met al het beddengoed er in. Op het kastje staat een etagère die is roze geschilderd, daar staat al mijn parfum en make-up in.

IMG_7302

Deze beer is gemaakt door mijn nu inmiddels overleden opa, hij is gemaakt van gips. Ik ben altijd dol geweest op( knuffel)beren. Toen mijn opa de zolder aan het opruimen was heeft hij deze aan mij gegeven. Het is eigenlijk een setje, het mannetje heb ik ook nog. Altijd zijn ze wit geweest maar een paar weken gelden heb ik ze na lang twijfelen geschilderd omdat ze altijd weg vielen tegen een witte muur. Ik ben blij dat is deze beer als herinnering aan mijn opa op onze slaapkamer heb staan. Deze beer is erg belangrijk voor mij.

Dit wasrekje heeft mijn vader helemaal voor mij opgehaald in Brabant, ik zag hem op Marktplaats staan en vond hem zo leuk. Nu hebben we onze nachtkleding daar altijd op hangen.

IMG_7283

Deze hobbelzwaan is speciaal. Hier hebben mijn broers en ik als kinderen veel in gehobbeld, toen mijn oudste dochter groot genoeg was heb ik hem gekregen. Nu hebben ook allebei mijn kinderen heel wat uurtje plezier gehad in deze mooie hobbelzwaan.

Dit is onze badkamer, heerlijk licht en ruim. We hebben gekozen voor de combinatie wit zwart omdat we dat zo mooi vonden, mijn man houd meer van wat strak en ik heb het een beetje landelijk gemaakt met het trapje en de kast waar al onze badspullen in opgeborgen zijn.

Dit is ons huis. We wonen er dus nog niet zo lang, er zijn nog een aantal dingen die afgewerkt moeten worden en die we graag nog willen veranderen. De achtertuin moet nog worden aangelegd, dat is nu nog een grote modderpoel. Ik wil in de woonkamer nog meer brocantesfeer creeëren.

In de keuken wil ik een steigerhouten ombouw om de koelkast en de trap moet nog geschilderd worden. De roze wand in de kamer van onze dochters wordt behangen met Pip behang met een witte lambrisering eronder. En van de zolder heb ik geen foto durven maken; daar moet nog een heel kantoor voor mijn man worden gemaakt.  Ach, een mens moet wat te wensen hebben toch?

Leuk dat jullie bij ons kwamen Huisjekijken!

Groet, Eline

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Een reactie op “Huisjekijken bij | Eline

Geef een reactie