Op Wydrum | Best basic: de zwarte blazer

Een blog van Saskia, 25 jaar en gek op veranderen en nieuwe dingen. Naast haar fulltime baan sport ze veel, eet ze gezond (recepten!), is veel met haar woning in de weer(tips!) en heeft iedere dag wat anders aan(inspiratie!). Een kijkje in het drukke leven van deze vrolijke meid!

Een vrouw heeft een aantal van die basics in haar kast nodig, waaronder dé ‘little black dress’. Ok, hij kan altijd, maar echt nódig?

Ik denk dat voor iedere vrouw een goed passende zwarte blazer de beste basic is!
Het juiste model kleed af, accentueert op de juiste punten en maakt iedere casual outfit nét een tikje zakelijker.

Welk model bij jou past?? Dat hangt af van je figuur én van de rest van de outfit.

Dit is ook de reden dat ik meerdere zwarte blazers en jasjes heb. Zoo handig! Ik laat ze hieronder aan jullie zien. Omdat ik tevens vaak de vraag krijg waar ik mijn kleren aanschaf, zet ik erbij van welk merk ze zijn.
Ik heb overigens geen vast adres om te winkelen maar koop graag overal en nergens, van enkele stuks van h&m tot driedrubbel zo duur. Het moet er niet goedkoop uit zien en het moet combineerbaar zijn met 1 van mijn stijlen én ten alle tijde het geld waard zijn.
Later hierover meer.

Nu eerst, zwarte blazers!

Kort model :(shoeby)

image

Onder andere zeer geschikt voor op een jurk zodat de overgang van je heupen maar je taille zichtbaar blijft en je benen de aandacht krijgen. Je lijkt langer én slanker ;-)

Bomberjack:(Shoeby)
image

Omdat hij gewoon zó tof en anders is dat ie echt heel goed bij míj past.
Leuk op een baggy jeans met aangesloten tshirt en een stoere ketting. Let er wel op dat je voor de rest nauwsluitende kleding draagt, anders kan dit model je erg ‘vol’ maken.

Blazer: (Superstar)

image

Een buikje? Kies dan voor een blazer die direct onder de borsten sluit, zo valt ie mooi open en creëer je optisch een taille! Indien je een goed passend model hebt kan het zowel op een jurkje als met een goede jeans en hakken. Eventuele ‘lovehandles’ boven een heupbroek blijven verstopt waardoor dit model je een prachtige taille geeft!
Dit model is áltijd goed als de knoop maar op de juiste hoogte zit voor jou.

Casual: (Mango)

image

Deze kocht ik vorige week tijdens mijn stedentrip naar Praag, hij valt perfect om m’n schouders en vind hem gewoon té leuk, zeker met m’n nieuwe stoere boots (zie FB en Instagram)! Hij is enigszins rock- en cowboyachtig maar met een leuk jurkje of zwarte broek met hakken kan hij ook heel goed chique gedragen worden. Ik ben fan!

PS: Ben jij bang dat zwart te ‘hard’ is? Kies dan voor een mooie sjaaldie de kleuren in je gezicht ophaalt en kleed hem zo ‘aan’!

Nog 1 tip? Een (vaak stoffen) jas met dubbele knopenrij maakt je optisch breder. Een jas met een enkele rij knopen of een rits maakt slanker en geeft lengte, misschien leuk om te weten als je in de sale voor een leuke jas gaat kijken!

Nog vragen hierover? Bericht me als reactie hierop, bericht me op FB via ‘www.facebook.com/opwydrum’of kijk eens op mijn Instagram (sklaver01) om te kijken wat mij bezighoudt!

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie