SUUS’ Culture | SUUS’favorite Lipsticks of 2014

Mijn naam is Suus, een 24-jarige Groningse die samen met haar passie en creativiteit voor schoonheid dagelijks in een omgetoverde boerderij in een pittoresk dorpje in Drenthe luxe gezichts- en lichaamsbehandelingen uitvoert. Ik ben dol op het in de watten leggen en omtoveren van dames die dat graag aan mij toevertrouwen. Klinkt als een heerlijke job toch?

Wat er nog mist? Een groter publiek trekken met mijn creatieve kijk op het gebied van skincare & make-up. Ik neem jullie graag een paar minuten mee Badkamertje- & Huidje Kijken!

Zo! Gelukt met de NYE-SPARKLE-EYE? Alle glitters weer van de ogen af? Hopelijk hebben jullie een onuitwisbare indruk achter kunnen laten, een ontzettend gaaf oud&nieuw achter de rug en tot slot je enorm veel beauty-voornemens voorgenomen in 2015! Zullen we maar direct aan de slag dan?

Helemaal zat van al die lijstjes aan het einde van het oude jaar en het begin van het nieuwe jaar? Sorry! Neem vandaag nog èven de tijd voor mijn favoriete lipsticks van het afgelopen jaar.
Een lipstick kan je look maken of kraken. Ze kan net dat beetje extra geven wat de gewenste look helemaal afmaakt. Denk bijvoorbeeld aan killer red lips. Òf in combinatie met Smokey Eyes het geheel bijvoorbeeld too-much maken en de aandacht volledig verkeerd afleiden.

Vandaag duiken we mijn 2014 fotoarchief in om aan de hand van verschillende looks mijn favoriete lipsticks van 2014 te showen samen met de juiste tips en tricks.

“On a bad & grey January day, there is always LIPSTICK”


SUUS’low-budget Ultimate Colour
Voor maar liefst €3.99 -dit is toch een koopje?- bied Catrice mij de kans bij elke look de perfecte kleur lipstick te dragen. Met maar liefst 16 verschillende kleuren fleur je telkens weer je gezicht op. Ik deel een paar van mijn favoriete kleuren met jullie. Ik start mijn lipstick standaard met een fijn laagje Vaseline. Als voorbereiding omrand ik mijn hele mond met de Longlasting Lip Pencil van Catrice, deze voorkomt dat de lipstick uitloopt en garandeert intens kleurresultaat.

Er is echter maar één kleur in mijn badkamer te vinden, niets meer dan een lippenkleur alleen: “080 That’s What Rose Wood Do!” Waarom? Omdat ik het persoonlijk mooier vind dat de lipliner onzichtbaar is. Ik heb nog altijd een beetje een trauma opgelopen aan de trend die de hele jaren ’90 domineerde: de lippen omlijnen met een te bruine lipliner en ze vervolgens royaal inkleuren met een nude lipstick, deze laatste het liefst met een flink aanwezige metallic finish. Vre-se-lijk!


Mijn Ultimate Colour draag ik vaak mat. Tegenwoordig een enorme trend. Mits -LET OP- je hele dunne lippen hebt. Zorg bij dunne lippen altijd voor glans, glans maakt de lippen groter. Probeer bijvoorbeeld eens een lipgloss wanneer je een botoxje-for-one-day wenst. Probeer je lipstick eens na het aanbrengen met wat poeder (om in low-budget termen te blijven: Zwitsal talkpoeder) te fixeren wanneer je vrij volle lippen hebt. Dit geeft een super gaaf resultaat en vaak zit de lipstick zo stevig dat je zelfs na een paar hapjes en drankjes nog lipstick-proof bent. Uitproberen dus!

Een paar van mijn Ultimate-Colour-favorietjes op een rijtje:
hey nude
Hey Nude 240
Twijfel niet, deze kleur kan áltijd. Het kleurnummer zegt het al: naakt. Zo onzichtbaar dat het lijkt alsof er niets op de lippen zit maar ondertussen de perfecte, warme, naturel lippenkleur.

Frozen Rose 130
Een koele roze teint die perfect is wanneer de ogen sterk aangezet zijn met bijvoorbeeld een pittige winged eyeliner. Dit doet mij denken aan de Sandra van Nieuwland look waarbij ze stralend op het podium stond in een zwarte leather-look dress en een strakke paardenstaart. De koele roze lippen maakten de look helemaal af. Vrouwelijk & girly maar toch pittig & stoer.

Maroon 020
Een klassieke, volwassen kleur. Een mix tussen bruin en bordeaux. Ik kan hem niet altijd hebben, dus ben er voorzichtig mee. Deze kleur combineer ik altijd met de matte Zwitsal tip van zojuist. Anders vind ik hem te “oud”. Ik gebruik warme teinten in mijn make-up. En laat mijn standaard roze appelwangetjes even voor wat het is. De Maroon combineer ik vaak met een peach kleurige rouge. Een lipstick voor een chique look.


SUUS’sweet Soft-pink
Shiseido haar Perfect Rouge PK343 (€25.95) heeft mijn zomer maar net overleefd. Er ging geen zomerse dag voorbij in 2014 waarbij ik deze lieveling niet op mijn lippen smeerde. Perfect Rouge zorgt al bij het aanbrengen voor een onmiddellijke hydratatie van de lippen zonder plakkerig gevoel. Deze lipstick voelt satijnachtig aan en is super gemakkelijk in gebruik. Waarom? Omdat hij perfect aansluit op welke natuurlijke lippenkleur dan ook. Gedurende de dag bijstiften kan dus zonder spiegel. De kleur is fris, zacht en roze. Ideaal voor een zomerse dag in 2015 (laten we hopen dat deze er héél snel aankomt!).SUUS’kick-ass red lipstick
Ze zeggen toch altijd dat je de beste tot het laatste moet bewaren? Mijn favorite lipsticks van 2014 staan dus absoluut niet in volgorde van 1 tot 3 want geloof mij.. anders was ik begonnen met de Retro Matte Relentlessly Red van MAC (€19.00). WAUW! Wanneer je dol bent op kick-ass red lipstick mag deze unieke lipstick zeker niet ontbreken. Ze is super mat en super gaaf! De fixatie is perfect, deze breng ik ’s ochtends aan en ’s avonds zit ze nog even perfect als vanochtend. Enige nadeel? Ik ben een droge-lippen-mens en aangezien deze lipstick van haarzelf al enorm mat is kan het aanbrengen soms wat problemen geven. De lipstick is moeilijk smeerbaar maar dit vergeef ik haar direct na het zien van een verbluffend kicking resultaat. Een must in combinatie met deze look? Vloeibare black eyeliner, een flinke laag mascara en fris gepoetste tandjes! De kleur en textuur van deze lipstick hebben MAC naar mijn idee terecht beroemd gemaakt. Lipstick met een retro matte finish!

Ladies, hopelijk hebben jullie weer genoten van een kijkje in mijn rituelen. Vergeet niet dat lipstick een look helemaal af kan maken. Stap eens uit je comfort zone wat betreft lipsticks, probeer een keer iets nieuws. Na het lezen van deze blog is het mogelijk binnen ieder budget. Een lipstick kan het beste in je gezicht naar voren halen.

 

“Anything is possible in 2015,
with a great smile and a little lipstick!”

Wear lipstick & volg mij op instagram @suusculture!

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie