Ninneke’s Corner Culinair | Hutsepot met worsten

Ik ben Jeannine,  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

Lekker recept voor koude winterdagen boordevol groenten!

Hutsepot met worsten

1400560_10202488366357244_38822550_o

Aan vitaminen geen gebrek

Deze  koude dagen mogen we ons trakteren op wat extra vitaminen en energie.Stoofschotels,ovenschotels,éénpansgerechten en ook hutsepot.Waaronder deze variant die ik jullie vandaag voorschotel met worsten.Je kan groente die je niet lust weg laten en andere toevoegen.Zoals raapjes,spruiten die ik nu niet had gebruikt maar wel ook graag lust.Bij deze nam ik worsten als vlees,maar ik hoef jullie vast niet te vertellen dat het ook erg lekker is met varkenslapjes,ribbetjes,kip of lamsvlees.

1147561_10202488366917258_1756039803_o

Stevige maaltijd

Wat heb je nodig:

wat boter

6 worsten

8 a 10 plakjes gezouten spek in reepjes gesneden

2 uien grof gesneden

8 stengels bleekselder in boogjes gesneden

een kwart savooikool in reepjes gesneden

8 wortelen in dikke plakjes gesneden

1 liter kippenbouillon

kruidenbuiltje(verse tijm,laurier,peterselie)

cayenne peper

zwarte peper uit de molen

eventueel zout

500 gr aardappelen

1400560_10202488366357244_38822550_o

jammie

Bereiding,doe in een grote stoofpot wat boter en bak hierin het spek.Doe er de ui bij en laat even aanstoven.Voeg dan de plakjes wortel,selder,savooikool toe ( eventueel raapjes,spruiten,prei).Doe het kruidenbuiltje erbij ,de aardappelen en giet de kippenbouillon erbij.Kruid af naar smaak wees voorzichtig met zout,omdat het spek al gezouten is.Je kan trouwens evengoed ook gerookt spek nemen als je dat verkiest.Laat het op een zacht vuurtje een 30 tal minuten pruttelen tot de aardappelen gaar zijn.Bak ondertussen in een pan de worsten aan.Snij ze in stukken en meng ze onder de groenten net voor het opdienen.Bestrooi met wat extra verse peterselie.Smakelijk.

 

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook:Ninneke’s corner

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie