Huisjekijken gaat brocante bij…All Seasons

 

pizap.com14029272340791

Ik ben Patricia, woon samen met mijn man en twee puberkinderen in een Limburgs, klein dorpje en daar leef ik me uit met het maken van kransen en andere groendecoraties, prachtig in combinatie met brocante. Ik ga regelmatig schrijven over mijn leven met brocante…

Brocante, het woord spreekt me al aan, het tedere, de liefde die er vanaf straalt.

Ik herinner het me nog als de dag van gisteren, die prachtige emaillen waterkan bij opa en oma in de oude schuur. Daar stond hij, wit met het blauwe randje, vuil van stof, verlaten bovenop een schap. Keer op keer als in die oude schuur was werd mijn blik aangetrokken door de waterkan.

Afbeelding2

Op een dag ben ik naar opa en oma gegaan en heb gevraagd of ik die waterkan mee mocht nemen. Natuurlijk mocht ik dat, er werd toch niks meer mee gedaan. Trots fietste ik, dwars door Nijmegen, op mijn opoefiets naar huis, met mijn kan aan het stuur (misschien heb je me toentertijd nog wel zien fietsen).

Op mijn zolderkamer kreeg het z’n plek en daar heeft het gestaan tot ik naar Tiel ben verhuisd. Ook toen ging het weer mee en zelfs met de volgende verhuizing…

Inmiddels heb ik een hele verzameling. Maatbekers, kannen, mokken, emmers, een vergiet, je kan het zo gek niet bedenken of het staat er. Veel van dit oud emaille wordt ook nog echt gebruikt. Ik zet er bijvoorbeeld bloemen of plantjes in of houten lepels die ik gebruik bij het koken.

Het mooie van het witte emaille vind ik de rust die het uitstraalt, ook al staat er veel van bij elkaar…

Ik blijf er van genieten en moet me zelfs beheersen om niet nog meer aan te schaffen als ik op een brocantemarkt loop. Ik heb met mezelf de afspraak gemaakt om niet iedere keer iets te kopen. Nu na 25 jaar staat de emaillen waterkan nog steeds te pronken in mijn keuken en is hij op dit moment gevuld met witte tulpen en takken van onze perenboom. Er is maar weinig nodig voor geluk!

Afbeelding3

 Groet, Patricia

Wil je meer zien en lezen van Patricia? Bekijk dan even haar blog: www.pjallseasons.blogspot.nl

—–dit is een bewerking van een eerdere publicatie op Huisjekijken ‘oude stijl’—–


 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie