BUITEN | Smoothie #fruity #verfrissend

10c

Lekker hoor, zo’n decembermaand met al die heerlijkheden en snoeperijtjes! Genieten, genieten, en genieten. En dit alles meestal niet echt met mate. Van kruidnoot tot kerststol en van krentenoliebollen tot kikkertjes van suiker, alles vliegt je in de decembermaand om de oren! Zelf probeer ik er toch wel op te letten, als eersteklas-snoeperd, wat ik eet en leer spontaan deze maand nee te zeggen tegen heerlijke verleidingen.

Gelukkig heb ik ook een stelletje kids die niet alleen van zoetigheden houden, maar officieel genomineerd kunnen worden tot de grootste fruitfans-ever. Maar…. dat neemt natuurlijk niet weg dat zij al die zoete verleidingen kunnen weerstaan, dat zou iets te gek zijn haha Neem nou die adventskalender, zo eentje met van die deurtjes, van die deurtjes met nummertjes, van die deurtjes met daarachter een goedkoop chocolaatje, die! Er ontstond plots een groot raadsel. Er zouden nog vijf deurtjes dicht moeten zitten en dus ook nog vijf chocolaatjes te snoepen zijn. Dat lijkt logisch, heel logisch. Echter, de jongste van het stel, zo’n eigenwijs kleutermeisje met een warrig hoofd vol krulletjes, bleek een zeldzame adventskalender te hebben. Zo eentje waarbij de deurtjes nog wel dicht zitten, máár de chocolaatjes zomaar zonder reden verdwenen waren. Hoppa, lege vakjes achter deurtjes! Wat vreemd! En natuurlijk wist deze kleine meid écht niet waar die zoete troepjes gebleven waren, verrassend hoor. Dat ondeugende lachje neem ik maar voor lief.

Collage1c

Na al het ‘gevreet, euhm… Na al het ‘genieten’ van de afgelopen weken is het tijd voor iets luchtigers. Iets fris, iets gezonds en iets wat vol is van smaak en vol zit met vitamientjes. Jawel, we gaan aan de sapjes! Zelf hebben we sinds kort een mooie sapcentrifuge waar ik zeer regelmatig gebruik van maak. Hoe heerlijk is het, om de meest geweldige combi’s uit de fruitschaal te pakken en deze om te toveren tot een heerlijke glas vol met sap. Ik geniet ervan, de kids trouwens ook!

Voor sapjes geldt, voor ieder wat wils en ieder z’n eigen smaak en favorietjes. Dus probeer lekker wat uit en kijk wat jij zelf lekker vindt. Hieronder volgen alvast mijn twee favoriete combi’s. Ze zijn allebei heerlijk fris van smaak en ideaal als tussendoortje.

Smoothie Fruity Sunrise

twee sinaasappels

cranberries

appel

Collage2c

Smoothie Fruity Green Orange

twee sinaasappels

verse spinazie

halve citroen

gember (2 cm)

Collage4c

Geniet van deze heerlijke sapjes en probeer lekker zelf dus ook wat combinaties uit. Geef ze ook aan de kids, die zullen er met volle teugen van genieten. Vergeet niet dat het maken van sap ook ideaal is om restjes (oud)fruit (of groente) op te maken! Ideaal toch!? Ga aan de slag en geniet van de diversiteit aan heerlijke smaakcombi’s!

Collage3c

Proost!

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie