Huisjekijken bij | Rina

In het pittoreske Bodegraven woont Rina samen met haar man Arjan en 2 kinderen. Jeroen van 13 en Jasmijn van 8. Rina is een grote Huisjekijken fan van het eerste uur en we mogen nu even bij haar Huisje Kijken… kijk mee>

(we trakteren je op een bewerking van een eerdere publicatie uit Huisjekijken | April 2013)

Huisjekijken bij Rina In de woonkamer hebben ze gekozen voor ektorp zitmeubelen van de IKEA. Deze meubels zijn ideaal als je van afwisseling houdt en niet steeds nieuwe meubels aan wilt schaffen, maar ook ideaal als je kinderen of huisdieren hebt. De hoezen eromheen zijn namelijk te wassen en te wisselen.Rina en Arjan hebben nu drie kleuren en wisselen het hele jaar door, waardoor je elk seizoen een ander uitstraling hebt.

Een keuken uitkiezen was een hele uitdaging. Er moest rekening gehouden worden met een raam dat tot de grond doorloopt. Veel buren hebben er voor gekozen om de onderkant van het raam dicht te maken zodat de keuken bij het raam door kon lopen.

Arjan en Rina kozen ervoor om het raam open te houden zodat er geen lichtverlies zou zijn. In de nieuwbouwwijk is geen gasleiding aangelegd daarom is er gekozen voor een inductiekookplaat, met daarboven een mooie schouw. De koel/vriescombinatie en de vaatwasser zijn zo weggewerkt in de keuken dat ze niet zichtbaar zijn. Er is gekozen voor een Belgisch hardstenen aanrecht en een nostalgisch ogende kraan. Boven het aanrecht hebben de bewoners een keukenrek op maat laten timmeren, zelf hebben ze hem in de kleur ivoor geschilderd.

Over de hal is lang nagedacht. Uiteindelijk is na een rit van 200 kilometer bovenop de auto van Rina en Arjan, de garderobe kast op zijn plek gekomen. Rina: ‘het was liefde op het eerste gezicht’

De dochter des huizes mocht nieuwe meubels uitzoeken voor haar nieuwe kamer en viel tot grote vreugde van haar moeder voor een wit brocante kamer. Met een fleurig dekbedovertrek en leuke kussentjes wordt er kleur aangebracht in het meiden kamertje. In de slaapkamers en op zolder zijn overal dezelfde gordijnen opgehangen. Ook dit weer om het geheel rustig te houden. Een grote wens is om net als in de keuken voor alle ramen shutters te plaatsen. Met een nieuw huis moet je echter keuzes maken en moet er dus nog een flinke tijd door gespaard worden voor de shutters.

De gehele woning is voorzien van glad glasvezelbehang. Hier is voor gekozen omdat zeker het eerste jaar een nieuw huis nog werkt en je bij een eventuele stuc laag scheurvorming zou kunnen krijgen. Het voordeel van glasvezelbehang is dat het overschilderbaar is en je later alles eroverheen kan doen, behang, stuken , granollen etc. En wat ook belangrijk is met twee kinderen in huis, het is afneembaar. Het glasvezel behang is door de gehele woning geschilderd met de ralkleur 7044 zijde grijs. Door het gehele huis is voor één kleur gekozen om het geheel rustig te houden.

Er is voor hoge plinten gekozen die door Rina en Arjan zelf geschilderd zijn in de kleur ivoor, die ook weer terug komt in de keuken.

De hele woning is voorzien van vloerverwarming c.q. koeling. Er moest dus goed nagedacht worden wat er op de vloer kwam. Er is uiteindelijk gekozen voor PVC. Op de begane vloer is er gekozen voor natuursteen-look. Op de slaapverdieping en de zolder voor een vergrijsd-eiken look. De vloeren zijn afgestemd op de kleur die op de muren kwam. Rina heeft er dan ook steeds voor gezorgd dat ze overal staaltjes van had, zodat alles op elkaar afgestemd kon worden.

In de badkamer was geen plaats voor een aparte douche en bad. De optie douchen in bad, is nog even overwogen, maar het bad zou dan zoveel vloeroppervlak in beslag nemen, dat er niet gegarandeerd kon worden dat de vloerverwarming de badkamer optimaal kon verwarmen. Uiteindelijk is er gekozen voor een luxe inloopdouche met regendouche. Er is gekozen voor een dubbele wastafel, zodat de huisgenoten elkaar ’s morgens en ‘s avonds niet in de weg hoeven te zitten bij het tandenpoetsen en dergelijke. Op de muur zitten roomwitte tegels die ook weer in het toilet beneden terugkomen. Op de vloer is gekozen voor een keramische tegel inhardsteen-look.

In de tuin zijn grote zwarte betontegels van 50 bij 50 cm gelegd. Zo loopt binnen geleidelijk over nar buiten. Er is een terrasoverkapping gebouwd zodat als het regent, de schuifpui toch altijd open kan staan. In de overkapping kunnen ook zonnedoeken geplaatst worden, dus als de zon schijnt, kan daar ook de schaduw opgezocht worden.

In de voortuin zijn een fietsenoverkapping, berging voor de dakkoffer van de auto en een kliko-ombouw van onbehandeld steigerhout gebouwd. De schuur in de achtertuin is niet groot, vandaar dat gekozen is voor een kleine overkapping in de voortuin voor de fietsen.

Huisjekijken bij Rina

“We wonen hier nu een dik half jaar. We zijn al een heel eind op weg, maar we blijven wensen houden. We hebben ook nog niet overal lampen hangen. Met de eerste lampen ophangen hebben we een hele tijd gewacht, omdat we eerste wilden zien hoe het huis liep. Wilden we de tafel wel hebben waar die stond? Of zouden we het bed toch niet anders neerzetten? Er zijn ook nog een aantal meubeltjes in huis die, hoe kan het ook anders, nog ivoor kleurig geschilderd moeten worden. Dat is een mooie klus voor in het voorjaar, dat kan mooi onder onze terras overkapping.Ik nodig over een jaar of twee graag het HK-magazine weer uit om te laten zien hoe ons huis er uiteindelijk uit is gaan zien. Wie weet hebben we dan overal shutters en traplopers op de trappen.”

OVER Huisjekijken
Huisjekijken

De missie van Huisjekijken is elkaar inspireren op het gebied van woon- en lifestyle. Wij geven onze leden, door middel van deze internetsite en diverse social media, de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen. Get Inspired For A Happy Feeling!

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

2 reacties op “Huisjekijken bij | Rina

  1. Prachtig ingericht en gestyled. Vooral helemaal weg van je keukenrekje. Ik heb de foto van je halkast gepint. Ik hoop niet dat je dat erg vindt. Het is iets wat ik graag ook nog wil doen! Bedankt dat we met je mee mochten kijken. Groetjes Simone Stapper, ook een Borefse!

Geef een reactie