Huisjekijken bij | Karin

pizap.com14007716582831Karin woont met haar man Marchel en haar zoon Thom in het mooie Heemskerk . Tot voor kort woonden ze er met z’n vijven maar dochter Daphne en dochter Nadieh wonen nu op zichzelf. Eind 1999 kochten zij dit huis.

pizap.com14008300908631
Toen wij het huis kochten was alles donkerbruin geschilderd, zowel binnen als buiten. Het hele huis was betimmerd met schrootjes.
Nadat we deze allemaal verwijderd hadden en alle kozijnen licht gemaakt hadden leek het meteen een heel ander huis.
Toen we ook nog eens al het behang van de muren hadden gehaald en hadden laten stucen werd het helemaal wat!

P1040310

raam tot op de grond

Rechts op de foto zie je een doorkijkje van binnen naar buiten. Dit raam was ooit de deur naar buiten.  De deur is verplaatst naar de bijkeuken die we in 2010 lieten aanbouwen. Het raam is ervoor in de plaats gekomen in de keuken.

Zo’n hele verbouwing is wel afzien, maar daarna heb je ook wat!

 

 

 

 

pizap.com14007654735961

De keuken is echt onze trots! We hebben hem op maat laten maken en het aanrechtblad is ter plekke gestort. De spoelbak bestaat uit ouderwetse zwart-witjes en op de vloer ligt Belgisch hardsteen.

De oven is top, ik bak graag, en koken is zoveel leuker geworden met de 6 pitter, waarvan 1 wokbrander.
Op het bordenrek heb ik maanden moeten wachten maar ik ben er enorm blij mee!

P1040330

De boekenkast begint al aardig vol te raken. Als ik tijd heb lees ik graag, liefst Jan Wolkers.

In de voorkamer zitten we als we tv willen kijken, anders zitten we ook vaak gezellig in de serre aan de eetkamertafel. Dit is een heerlijke plek om te zitten lezen; met lichtkoepel en schuifpui.
Het zonnetje hoeft maar even door te breken en de warmte komt meteen naar binnen

Ik ben gek op blauw in alle tinten, van licht tot donker. Het blad dat ik op de eetkamertafel heb staan ben ik ook helemaal gek op: kaarsen en glaasjes in mijn favoriete kleur. In sommige vaasjes heb ik schelpen gedaan, hou ik ook zo van. Als ik op het strand loop zal ik er altijd een paar meenemen.

Overal in huis kom je blikken tegen; ik ben er gek op! Een gedeelte ervan staat in de bijkeuken verder écht van boven tot beneden…overal blik.

Ik hou van alle blauwtinten, van licht tot donker…

P1040350

Ik kan geen afstand doen van oude spulletjes; mijn theekastje heb ik al 30 jaar, ik ben al vaak van interieur gewisseld maar het kastje mocht altijd blijven. Ik kocht het ooit bij iemand die in antiek handelde en die alles verkocht wat in zijn huis stond.   Alles……. behalve het theekastje, en daar had ik nou net mijn zinnen op gezet.  Ik heb lang moeten praten, maar kon het uiteindelijk toch mee naar mijn huis nemen!

P1040325


pizap.com14008301829301In de bijkeuken hangt mijn ‘hartenverzameling’. Verder staat er een handige grote bergkast en de wasmachine. P1040313Vanuit de bijkeuken stap je de tuin in. Op de deur die van de keuken naar de bijkeuken gaat heb ik een tekst gezet die ik kocht bij Gaaf in Beverwijk, een winkel waar ik graag kom om leuke accessoires te kopen.

 

P1040626De badkamer hebben we meteen flink aangepakt toen we hier kwamen wonen. En in 2008 hebben we op de hele bovenverdieping shutters voor de ramen laten plaatsen. Sinds Daphne het huis uit is heb ik een hobbykamer. Ik hou erg van tekenen en schilderen en dat kan dan fijn op mijn eigen plek. Blauw! Een houten wijnkist ook de kleur van de muur gegeven en er viooltjes opgeplakt die ik gedroogd heb.
Handig voor mijn voorraad verftubetjes.

pizap.com14007658209341
Boven ons bed hangt een echte Herman Brood; een kado van Marchel voor mijn 40e verjaardag. De kleur op de muur heb ik uit het schilderij gekozen en laten mengen.

De achtertuin hebben we helemaal leeg gehaald en opnieuw aangelegd.  We hebben een mooie schutting laten plaatsen.

Ik hoop dat ik jullie een goede indruk van ons huis gegeven heb. Wij wonen er met veel plezier.  De koffie staat altijd klaar, wie weet: tot ziens!

Karin

Gezien bij Karin:

  • als je verbouwt wordt een deur vaak dichtgemetseld. Soms helemaal, soms half-hoog en wordt er een raam in geplaatst. Bij Karin zien we dat er een raam werd geplaatst ter grootte van de totale deur. Dat geeft ziet er mooi uit en geeft extra licht. Op een plek waar dit mogelijk is, is dat zeker een aanrader.

 

OVER Sandra van den Brandt
Sandra van den Brandt

Hoi, ik ben Sandra. Getrouwd, drie kinderen en pas verhuisd naar ons droomhuis. Ik geniet van klussen, lekker eten en eigengemaakte limoncello ;) Onder de naam De Barones zal ik regelmatig columns schrijven over wonen, DIY en klussen.

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Een reactie op “Huisjekijken bij | Karin

Geef een reactie