Ninneke’s Corner Culinair | Quiche met brie en ham

Ik ben Jeannine,  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

Makkelijk te maken quiche lekker op de brunch

Quiche met brie en ham

882545_535852833131412_71875016_o

Heerlijk uit de oven

Wat heerlijk smaakt is een quiche en als je kant en klaar bladerdeeg koopt is het super makkelijk. Lekker als maaltijd met gemengde sla erbij of als bijkomende extra op uitgebreide brunch.Dit is zoiets dat ik geregeld maak in het weekend voor middageten.Manlief thuis,gezellig samen aan tafel.Voor als we gasten te logeren hebben,word goed gesmaakt door hen.Het is ook zo klaar,heb je ook nog lekker veel tijd om samen gezellig te zitten kletsen.

Wat heb je nodig

1 rol bladerdeeg

1 stuk brie

wat plakken ham

2 a 3 pijpajuintjes (of variatie bieslook)

4 eieren

bekertje room

cayennepeper

zwarte peper

zout

paprikapoeder

Bereiding: doe in een taartvorm een vel bakpapier.Rol het bladerdeeg daarin uit.Prik met vork wat gaatjes in het bladerdeeg.Verdeel de stukken brie erover.Vul gul op met ham,strooi er fijn gesneden pijpajuin over.Klop de eieren los met  de room , kruid goed af,giet het mengsel over de ham/brie.Zet in een voorverwarmde oven van 200 ° een 25 a 30 minuten.Tot het helemaal gestold is en de onderkant ook goed gebakken.Meer is daar niet aan.Wens jullie smakelijk eten.

 

 

 

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook: Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie