Dit is de passie van | Gitta

gesponsord blogpost

In de rubriek Dit is mijn passie’ proberen we jou te laten zien hoe mensen elkaar inspireren, een ‘happy feeling’ geven. Simpelweg door te doen waar ze goed in zijn! Gitta is 56 jaar en woonachtig in Noord-Holland. Zij vindt het heerlijk om dingen te creëren. Inmiddels verkoopt zij haar spullen op markten en via haar Facebook pagina. Laat je inspireren door Gitta…Gitta bewerkt

Mijn naam is Gitta Kwant, 56 jaar en woonachtig in Broek op Langedijk. Ik ben getrouwd met Ton en heb een prachtige dochter Anouk. Ik werk met heel veel plezier in de horeca, bij een fijn bedrijf bij ons in het dorp. Daarnaast vind ik het heerlijk om dingen te creëren!

kunstwerk lepels bordjes

In het begin van mijn huwelijk ben ik met samen met vier buurvrouwen op naailes gegaan en van daaruit heb ik mij in de loop der jaren verder ontwikkeld.

kleden bewerkt

Op een gegeven moment heb je zelf genoeg, en toen ben ik begonnen met het verkopen van spullen. Ik heb een Facebook pagina opgezet met de naam Gitta Kwant Creaties van mij.

Zo is het zo’n beetje begonnen.

poppetjes op stoel

Ik vind het leuk om dingen te ontwerpen: kussens, woondekens, kerstartikelen e.d.. Ik zit dan zalig op zolder. Hier was de oude kamer van mijn dochter maar deze heb ik nu ingenomen en tot atelier omgebouwd.

Met mooi weer zit ik heerlijk buiten op de vlonder.

naaimachine bewerkt

 Ook sta ik af en toe op een markt, en maak ik soms dingen in opdracht.

De materialen waar ik mee werk zijn heel divers, zoals leer of katoen. Ik recycle veel materialen en dat kan bijvoorbeeld van een oude spijkerbroek zijn. Ik vind het ook heerlijk om te breien en te haken. Mooie omslagdoeken maar ook, zoals onlangs voor mijn nieuwe nichtje, schattige schoentjes en een babymutsje.

stola bewerkt

babyschoentjes en mutsje bewerkt

Ook met muurvuller heb ik leuke dingen gemaakt, zoals de engel op de foto.

Dit was zo’n ouderwets gouden exemplaar…

…maar nu met muurvuller en wat sneeuw erop.

engel bewerkt

Meestal maak ik van mijn creaties maar één stuk want ik vind het leuk als iemand iets aparts heeft wat je niet zomaar ergens anders kan kopen.

stoel bewerkt

Soms ben ik weleens bezig en denk dan: zal ik het op één item houden zoals bijvoorbeeld kussens, maar ik vind het te leuk om allerlei verschillende dingen te maken.

Ik vaar toch mijn eigen koers!

stoel met kussen bewerkt

Mijn inspiratie haal ik overal vandaan en ook Pinterest is heel inspirerend. Nu merk ik wel steeds meer dat heel veel vrouwen creatief zijn en dan soms ook dingen niet van je kopen maar willen namaken. Maar ja, zelf krijg ik ook mijn inspiratie van anderen.

In de toekomst hoop ik zo door te gaan met het maken van leuke dingen en natuurlijk hoop ik dan ook nog meer te gaan verkopen.

Hartelijke Groet,

Gitta

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie