De Liefdes van Loes | over het landlevengevoel

De Liefdes van Loes – Over het landleven-gevoel

Oooh, ik heb zoveel liefdes. Iedere week ga ik je daar deelgenoot van maken. Ik woon aan de rand van de stad, tegenover het bos. Nee, niet op de boerderij. Misschien in de toekomst ooit wel maar die staat dan in Frankrijk… ik droom nog even verder. En ondertussen hoor ik je al denken: ‘wat kun jij mij dan vertellen over landelijk leven?’.  Wekelijks neem ik je mee met mijn blogs naar mijn liefdes en landleven gevoel, veel plezier.

Dat gevoel zit in de dagelijkse bezigheden. Het is voor mij een feestje om mijn boodschappen te halen bij de lokale zorgboerderij. Niet alleen voor de verse biologische groenten maar ook vanwege het echte contact met de mensen die er met passie werken. In het voorjaar en de zomer kom ik er minder omdat ik dan zoveel mogelijk uit eigen tuin probeer te eten.

Ik heb een stadstuin met veel lekkers, een rariteitenkabinet met Franse invloeden.

Zelfs al woon je klein, dan nog is het mogelijk dit gevoel toe te passen in je interieur, balkon of tuin en hopelijk kan ik je op een aantal ideeën brengen.

Loes Franck11

Loes Franck12

In de tuin lopen drie kippetjes die trouw iedere dag een eitje leggen, zo gezellig. Ook leven er hier twee poezen die in en uit marcheren. Niet te vergeten de kinderen. Nee, die heb ik niet maar onze twee Shiba’s Kingo en Yori zijn mijn grote liefdes.

Loes Franck13

Loes Franck14

Mijn nummer één liefde is mijn man Robbert. Wij zijn 5 jaar bij elkaar en ik geniet ervan om al dat moois met hem te delen. We zijn een goed team. Alles in en om het huis bedenken we samen en hij maakt het. Heerlijk, zo’n handige man. Allebei zijn we dol op Frankrijk. Twee streken in het bijzonder.

Robbert

De Gers ligt boven de Pyreneeën en is het dunst bevolkte gebied van Frankrijk. Als je het over landelijk hebt en je houdt daarvan, dan wil je hier zijn. Het eten is zo puur, komt direct van het land en dat proef je. De andere regio waar we veel komen is de Drôme. Er stromen riviertjes waar je heerlijk kunt zwemmen en in de bergen maak je prachtige wandelingen. De dorpjes hebben stuk voor stuk restaurants waar je heerlijk kunt lunchen of dineren. Het leukste aan de Drôme zijn de mensen. De lokale bevolking is heel vriendelijk en de schaarse toeristen zijn allemaal van hetzelfde slag volk. Beetje hippie-stijl, heel relaxt. Ach, zo dwaal ik af en loop ik weer even met mijn hoofd in de Franse wolken.

Loes Franck15

Loes Franck16

Het landleven-gevoel zit niet alleen in het buitenleven maar ook in de inrichting van je huis. Mijn interieur zou ik zeker niet klassiek landelijk noemen.

Hoe het er dan wel uitziet en hoe je die sfeer in je eigen huis kunt brengen ga ik je binnenkort laten zien.

Ook ga ik recepten met je delen. Pure en eerlijke recepten, meestal heel gezond maar ik ga niet overdrijven, het moet vooral lekker zijn en makkelijk te maken.

Tot zover deze introductie en ik hoop dat ik je nieuwsgierig en enthousiast heb kunnen maken om mijn blog te gaan lezen in de toekomst.

Als afsluiter een overheerlijk en simpel recept dat ik een aantal jaren geleden kreeg van een toenmalige collega. Dit gevulde brood is keer op keer een succes.

Liefs van Loes

Zelfgebakken brood met Bourgondische vulling

Gevuld brood

 Lunchgerecht – Bij de borrel – Bij de maaltijdsoep

Ingrediënten Brooddeeg, pakje of zelfgemaakt Eieren Rauwe ham Pijnboompitten Verse basilicum Zongedroogde tomaatjes Benodigdheden Deegroller Oven Cakeblik (optioneel)

Je start met het maken van het deeg. Ieder brooddeeg volstaat. Dat mag uit een pakje zijn of zelfgemaakt. Kneed het deeg tot een bol en laat overdekt met een theedoek rusten op een warme plek zodat het kan rijzen. Ondertussen laat je de over op 180 graden voorverwarmen.

Wanneer het deeg staat te rijzen maak je de vulling. Maak gewoon een vulling die jij lekker vindt maar houdt er rekening mee dat de vulling niet te nat wordt. Voor de vulling zoals op de foto heb ik eerst de eieren hard gekookt, gepeld en gehalveerd. De rauwe ham heb ik krokant gebakken en de pijnboompitten kort geroosterd. Vervolgens heb ik de ham en de pijnboompitjes in een kom gedaan samen met een paar blaadjes verse basilicum en fijngesneden zongedroogde tomaatjes.

Wanneer de voorbereidingen klaar zijn en je deeg gerezen is kun je beginnen met het deeg uitrollen. Doe dit met een deegroller en probeer een vierkant ervan te maken. De vulling leg je in het midden van het deeg, dan de gehalveerde eieren er bovenop. Daarna rol je het deeg er stevig om de vulling heen. Let op, hoe steviger je het oprolt, hoe mooier je brood is wanneer je het straks aansnijdt.

Je kunt het brood zo in de oven doen of je legt het in een ingevet cakeblik. Bij de laatste optie zal je brood iets meer in model blijven en iets hoger worden maar het kan ook zonder cakeblik.

Het brood heeft een minuut of 40 nodig in de oven maar iedere oven is weer anders dus check vanaf een half uur om de 5 minuten of je brood klaar is.

Wil je meer inspiratie voor lekker eten? Kijk dan op mijn Facebookpagina Lekker van Loes 

GERELATEERDE ARTIKELEN

5 reacties op “De Liefdes van Loes | over het landlevengevoel

Geef een reactie