Ninneke’s Corner | Warm welkom

 

Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Hoe je het lekker knus en gezellig kan maken in een handomdraai? >>

Warm welkom

naamloos-014 watermerk

sfeervol

 Allereerst wil ik jullie de beste wensen overmaken voor het nieuwe  jaar dat  kwam aandraven.We gaan weer trachten er een jaar vol gezelligheid van te maken,boordevol inspiratie,warmte,sfeer,met knusse hoekjes en details.De feestdagen weer voorbij,het kerst materiaal weer netjes opgeborgen.Alhoewel ik het de meest mooie periode vind van het jaar,ben ik toch ook weer opgelucht dat het voorbij is.Op een gegeven moment ben ik het ook weer beu en wil ik  weer de gewone gang van zaken.Andere settings geven in de ruimtes.De kerst ballen zijn omgeruild voor andere decoratie bollen in andere materialen.Dennenappels mogen nog opduiken dat geeft toch ook wel het winter gevoel waar we nog in verzeild zitten.We creëren stillevens die veel warmte uitstralen. Ik hou enorm veel van glaswerk,dat vind je hier dan ook terug door het hele huis,windlichten,stolpen,gevuld met wat  accenten,geven de toon.Zet wat glaswerk bij elkaar gegroepeerd dat oogt gezellig.Ben ook fan van hout,liefst zo ruw mogelijk met diepe nerven en speciaal van vormgeving.Dat past perfect in zowel een stoere strakke omgeving alsook in een meer landelijke kader omgeving.Wat donkere tinten past perfect bij dit seizoen,zet verscheidene kaarsen,theelichthouders her en der zodat een mooie gloed ontstaat. Zo maak je het behaaglijk geniet vol.

naamloos-004 watermerk

Hout en glas

naamloos-014-2 watermerk

verzameling theelichthouders op stoere schaal

naamloos-010-3 watermerk

Wat houten decoratie ballen en dennenappels in groot windlicht

naamloos-043-2 watermerk

sfeertje

naamloos-058-2 watermerk

warm gegeven

naamloos-066-2 watermerk

Eenvoud,wat hop en 2 stenen decoratie ballen in een grote glazen vaas

naamloos-073-3 watermerk

Ook in de keuken wat glaswerk gevuld

naamloos-036 watermerk

Opstapeling van donkere accenten

De warme kleuren trekken we door tot in de keuken ook meer bepaald in de tafeldekking.Wat stoere uitziende borden in warm groen/bruin gecombineerd met goudkleurig bestek is een lust voor het oog.Ik loop er in ieder geval warm voor. Wie zegt dat de winter geen gezelligheid kent ?Het is wat we er van maken.Zo een tafel gedekt ziet er al instant uitnodigend uit.Het bestek heb ik onlangs gekocht te Maastricht bij Festen,was op slag verliefd. Het combineert mooi met tal van kleuren. Het servies is een mengeling de grote diner borden zijn van de serie pure van Pascale Naessens,de andere borden heb ik gewoon gekocht bij blokker.Ik ben ook niet zo echt merk gebonden,het hoeft ook niet allemaal zo duur te zijn . Ik mix ook veel duurdere spullen met goedkopere spullen,is niets mis mee.Vind het zelfs erg leuk als ik iets voor een aardig prijsje weet te scoren als het er maar mooi en leuk uitziet.

Zo ik hoop dat jullie genoten hebben,nu ga ik zelf ook nog verder genieten van mijn huis, met wat thee en lekkers bij,de theepot staat alvast gewoon gezellig ook decoratief op tafel , zulke mooie theepot hoeft niet in de kast verborgen te zitten.Die mag best uitgestald worden op tafel pronkend naast wat mokken.Je hebt er meteen weer een stilleven bij.

naamloos-080 watermerk

Uitnodigend

PS: Een tip als je eens te Maastricht mocht komen en een leuk eet adres zoekt,wij hebben heerlijk geluncht bij Pieke Potlood.

 

 Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook: Ninneke’s corner

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie