Ninneke’s Corner Culinair | Kip uit de oven

Ik ben Jeannine,  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

Vandaag schotel ik jullie een heerlijke lekkere sudder stoofschotel voor alles in één pot zo uit de oven op tafel

Kip uit de oven

naamloos-5432

zo lekker dit gerecht

Wat ik zo lekker vind aan dit recept is dat de kip,groenten zo heerlijk doordrongen zijn van de bouillon en cider.Ook makkelijk alles uit één pot,groenten,vlees en aardappelen.Een volwaardige maaltijd zo uit de oven op je bord en minder afwas,ook mooi meegenomen natuurlijk.Ben ook grote fan van zulke ovenschotels,éénpan gerechten.Nu kan dit ook wel gewoon op het kookvuur bereid worden in een grote pot.Maar ik prefereer het in de oven te laten garen omdat je de temperatuur toch beter kan regelen dan.Ben je geen voorstander van de alcohol,kan je deze ook gewoon vervangen door sprankelend appelsap,bijvoorbeeld kidibul of appletizer.

Wat heb je nodig

4 kippenfilets

2 uien in grove stukken gesneden

450 gr gerookt spek in reepjes gesneden

8 grote wortelen

ander halve kilo vastkokende aardappelen

verse tijm

4 laurier blaadjes

zwarte peper

1 liter kippenbouillon

750 ml cider of sprankelend appelsap

wat boter

naamloos-5425

Bord boordevol smaak

Bereiding , Kruid de kipfilets met peper en zout en bak ze in een pan met wat boter rondom goudbruin,doe ze over in een grote pot( die in de oven mag of braadslede),stoof vervolgens de ui wat aan in de pan,voeg bij de kip;Bak de spekreepjes in de pan om ze ook bij de kip te vervoegen.Schil de aardappelen,spoel ze schoon en leg ze bij in de pot.Schenk de kippenbouillon en cider ( of appelsap) erbij.Kruid met zwarte peper uit de molen.Doe de laurierblaadjes en bundeltje verse tijm samen gebonden bij in de pot,breng aan de kook,zet dan met deksel erop  in een voorverwarmde oven van 180 °.Zet de timer op 45 minuten,doe er dan de wortelen in grote stukken erbij en zet nog eens 45 minuten in de oven.Echt zo lekker om je duimen en vingers erbij af te likken .

PS:Kluif je graag het vlees van de botten,kun je ook een gehele braadkip nemen in plaats van kippenfilets.Zet dan de pot/braadslede al eerst een uur in de oven vooraleer je de wortelen toevoegt en dan nog verder 45 minuten laat garen .

 

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook: Ninneke’s corner

Wil je meer recepten van Jeannine terugzien? We hebben enkele toppers voor je op een rijtje gezet:

hier vind je de overheerlijke paprikasoep

wat dacht je van een lekkere quiche met brie en ham

een lekkere hutsepot met worsten vind je hier

hou je meer van een lekkere aardappel-zuurkoolschotel?

of ga je voor de minispektaartjes…

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie