Huisjekijken bij | Kitty

IMG_2536Dat we te maken hebben met een verzamelaarster is meteen duidelijk als we op de redactie de foto’s ontvangen van Kitty. Veel retro objecten, theepotten en serviezen die je vast nog uit je jeugd herkent. Ga mee huisjekijken bij Kitty…

In Januari van 2014 heb ik mijn jaren 70 woning van 3 verdiepingen verruild voor een bijna 100 jaar oud huisje met tuin. Ik ben hierheen verhuisd met mijn zoon van 21 en mijn dochter van 16, mijn zoon ging na een maand op kamers, maar is inmiddels weer ( even) terug.

Ik ben gek op oude spulletjes…

Op de muren zit nog steeds de verf van de oude bewoners, omdat er gewoon geen tijd was om dat allemaal te doen. Ik ruilde van woning en moest na 3 dagen weer aan het werk. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet ben gaan inrichten en decoreren.

collage-2015-01-25

In de woonkamer staat een grote servieskast uit 1937, die was al wit geschilderd en ik heb de kast vol gezet met oud Engels, Frans, Belgisch en Duits servies.

Ik hanteer geen thema (geloof ik)…

De boekenkast is een hele oude broodkast, ik had in mijn vorige huis 5 boekenkasten, dus je kunt je een beetje indenken hoeveel boeken ik nog op mijn zolder heb staan en hoeveel ik er inmiddels weggegeven heb..

serviezen kitty

Ik hanteer geen thema ( geloof ik) ik zoek gewoon bij elkaar wat ik leuk vind en bij elkaar vind passen. Ik ben wel erg gek op oude spulletjes.. Buiten de moderne eethoek stoelen zal je weinig modern in mijn huis vinden, maar ook dit vind ik weer leuk bij elkaar.

Ik hou van veel kussens…overal in de kamers liggen ze wel. Op de bank, stoelen en poef binnen, maar ook buiten.

IMG_2526

In het trappengat heb ik een verzameling kruizen en iconen gehangen. Ik vond het zo’n mooie muur voor deze kunstwerkjes. Ik ben niet katholiek of christelijk, maar ik vind de symboliek erg mooi.

verzamelfoto kitty

Wat ik het mooie vind aan dit huis zijn de hoge plafonds. In de toekomst wil ik planken boven de deuren maken en daar dan nog boeken opzetten.

Met een klein huis moet je wel creatief omgaan met de ruimte…

De ruimtes die ik nog graag wil veranderen zijn mijn keuken en badkamer. Mijn keuken is “te nieuw” , die heeft een make-over nodig. En de badkamer is een bouwval, daar is al 25 jaar niets aan gedaan. Ook die moet een oude uitstraling krijgen, ik vind dat gewoon passen bij dit huisje.

keuken kitty

Ik hoop dat ik daar zwart- witte vloertegeltjes in krijg en ik ben op zoek naar een ouderwetse wastafel kast.

Ik ben nog steeds iedere dag blij met dit huisje.

Ook het buurtje is erg gezellig, dat is ook maar afwachten, maar we hebben het getroffen!

buiten kitty

Leuk dat jullie kwamen Huisjekijken!

Groet, Kitty

 

 

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie