Ninneke’s Corner Culinair | Kinder party proof

 

Ik ben Jeannine,  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

Verjaardagsfeestje van kind of kinderen op komst? Geen idee wat klaar te maken?

Kinder party proof

naamloos-063

Lekkere mini worstenbroodjes

Wat moet je nu op een kinderfeestje maken van lekkere hapjes die aanslaan,het is soms een kopbrekerij van jewelste alweer pannenkoeken dan maar weer net als vorig jaar?Kinderen willen ook wel eens wat anders en het moet ook een schot in de roos zijn.Het moet bijdragen tot een groot succes van hun party.Deze borrelhapjes zijn vlug klaar en ze slagen aan bij de kleine feestgangers(ook wel bij grote hoor ) Nu is het natuurlijk ook niet zo gezond,maar voor een keertje kan het heus geen kwaad, het is tenslotte party time.

Wat heb je nodig voor de worstenbroodjes

2 rollen bladerdeeg

1 kilo gemengd gehakt

eventueel wat eidooier los geklopt met een ietsje melk

Bereiding , rol het bladerdeeg open,snij het in reepjes,naar de kant toe zal je uiteraard minder reepjes hebben,als in het middelste gedeelte,rol wat gehakt tot een bolletje,neem een reepje bladerdeeg en rol het,terwijl je het gehakt wat plat duwt ,tot een worstje. Zie dat het bladerdeeg overeen lapt en druk goed aan,leg op een rooster die met bakpapier bekleed is.Als je een mooi goudgeel korstje wil smeer met behulp van borsteltje het bladerdeeg in met het losgeklopt eigeel met een beetje melk in .Bak ze af een 20 minuten in voorverwarmde oven op 200 °

naamloos-063

Lekker uit de oven

 

Wat heb je nodig voor de worstjes met kaas en spek gegrild

Tv worstjes  worstjes

plakjes kaas

reepjes gerookt spek

extra houten tandenstokers

naamloos-046

Traktatie voor groot en klein

Heel eenvoudig te maken,plakje kaas rond een worstje,met  reepje spek omwikkelen,vastzetten met houten tandenstoker op een met  bakpapier beklede rooster leggen en onder de grill,het spek krokant bakken,vergeet ook niet ze even om te draaien om de andere kant ook crispy te maken,hou het in het oog,dat kan vlug gaan. Wedden dat ze in smaak zullen vallen,je gaat er vast ook van smullen.De kinderen gaan het gegarandeerd lekker vinden.

Nog een extra tip wat ook lekker is , bereid een krabsalade met een blik krabvlees,mayonaise,wat stukjes hard gekookt ei,kruid goed met zwarte peper en wat cayennepeper,doe in een schaal en zet er nog apart een schaal kroepoek bij,zodat ze een schepje krabsalade op een stukje kroepoek kunnen lepelen,ook heerlijk.Je kan de krabsalade echter niet op voorhand op de kroepoek doen,dan word de kroepoek plat en dat is niet lekker.

 

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook: Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie