That’s what fans are for | Carol gaat bloggen!

Toen Carol een tijdje geleden haar ongezouten, maar hilarische, komische, ja bijna clowneske ervaringen over muurvullerprojecten, klei van de Action en meer knutsels die ze leert in onze Huisjekijken Lifestyle Fangroep, deelde met onze lezers, waren de ontelbare reakties niet van de poes! Reden genoeg om Carol te vragen om zich als blogger bij ons team aan te sluiten. Vanaf nu kun je regelmatig genieten van haar heerlijke schrijfstijl. Ken jij onze fangroep op Facebook nog niet? Na Carols verhalen twijfel je geen seconde en meldt jij je meteen aan…en dat vinden we hartstikke gezellig!

Oke … Ik ga ervoor.. Bibberdebibber… Ik ga bloggen. Blóggen…

Het geneuzel dat ik dus gewoon languit op mijn comfy bank, want dat is gewoon mijn ‘home office’, lig te tikken heet opeens bloggen. Hahaha..wat een giller eigenlijk. Maar ook zó leuk.

foto 1

Ik had het er met een vriendin over die mijn ‘schrijfsel’ ook gelezen had en die vroeg me wat nou het verschil was tussen een blog en een column. Ja, weetikveel…Wij goegelen natuurlijk, want waar heb je Google anders voor en een blog staat dus op internet en een column in de krant of een weekblad (let wel.. dit is de simpelste versie van de uitleg want er is ook hele lange uitleg maar daar ‘ doen we het niet voor, we zaten te slotte aan een decadente lunch kompleet met wijntje ) Maar genoeg gekletst. Hierover dan.. ;)

En waar gaat dat dan over?

Nou over jullie natuurlijk! Ik ga lekker over jullie zitten, herstel, liggen schrijven. Over de Huisjekijken Lifestyle Fangroep en iedereen die daar lid van is. Whahahaha. Nee hoor, geen paniek.. Ik bedoel natuurlijk, over waar jullie mee bezig zijn. Wat híer gebeurt. Maar ook over wat ik tegenkom daarbuiten, bij de Action ofzo ;) , en waarvan ik denk dat het leuk zou kunnen zijn voor hier. Enne…correct me if I’m wrong! Want wat weet ik nou helemaal… En, nou ja.. Jullie hebben al wat reacties en dat eerste stukje van me gelezen (O nee…blog ) dus tja… Het kan bij mij soms opeens ergens anders over gaan.

Ik noem dat graag gewoon een vorm van multitasken. Ik denk gewoon aan veel dingen tegelijk. En, het klinkt beter dan “ik dwaal nog wel eens af” zeg nou zelf!

Nu kan ik er ook dit keer niet omheen…..iedereen muurvullert zich nog steeds een slag in de rondte ..én er komen steeds nieuwe muurvullers bij. Dat virus blijft wóest om zich heen grijpen ( ben zo blij dat het geen griep of erger is) Geen voorwerp lijkt nog veilig. En ook niet wát je er opsmeert trouwens.. koffie, thee, as, aarde, bloem.

Ik moest echt even tissues pakken bij deze… ” ik heb geen bloem, kan poedersuiker ook? ” De reactie… ” ik had ook geen bloem , toen maar maizena en allesbinder gepakt.”

Anyway…. Ik ben ook de keukenkastjes ingedoken. Nee… Niet voor maizena ( heb ik dat wel eigenlijk? ) Ik heb tenslotte nog wat muurvuller over. Maar op een patévorm in visuitvoering na, had ik niets om mijn overgebleven muurvuller op te smeren. Keukenkastjes? Ja! Want ik zag een tulbandvorm en die was echt hélemaal gewéldig! Maar sterker nog…ik had hem niet herkend als gemuurvuld. ( gemuurvullerd? muurgevuld?) Dacht echt dat het gewoon een oud geval was! Zoveel moois gaat die vis van mij niet ten deel vallen. Die zou gewoon op een gemuurvulde vis blijven lijken dus tja.. Ik ga nog even niet muurvulleren. Het heeft namelijk geen zin naar de kringloop te gaan… Hun voorraden staan al bij jullie.

De keuken is zowiezo geliefd want de bloembollen zitten inmiddels ook in de soeplepels. Ik heb daar ooit eens waxinelichtjes in gedaan. Stond zó leuk! Ging manlief prompt soep koken. En ook eens een fitting met lampje in de keukenschaaf gehangen.

foto2

Weet je hoe leuk dat licht geeft? Wilden ze prompt geraspte kaas over de pasta. Ja, jemig…háál ff een zakje dan pffttt.. Ik blijf dus van de keukenspullen af tegenwoordig.

De prachtigste vondsten van kringloop, rommelmarkten ( of heten die vintagemarkt tegenwoordig? ) én gewoon uit de schuur heb ik langs zien komen. Als ik mijn schuur opendoe kan ik er dus net met 1 voet in. Nádat ik alle eruit rollende ballen heb ontweken. En de kans op mooie vondsten is zeer klein, als ik er überhaupt nog iets kan vinden. Alles daarbinnen is wél vergrijsd … Dat dan weer wel.

Ik zag trouwens ook een prachtige oude tafel langskomen en volgens de reacties had die ‘ gewoon’ heel lang buiten gestaan om zo mooi verweerd te worden. Mijn blik ging direct spiedend de kamer rond en de neiging mijn gewicht tegen de sidetable aan te zetten en hem het terras op de schuiven was groot. Het weer was tenslotte beroerd genoeg voor een gegarandeerd snel verouderingsproces. Maar ik verwachtte hier in huis toch wel wat protesten. De tv staat er namelijk op. Maar ik vraag me wel stiekem af wie van jullie de geërfde miniset van Oma in de tuin heeft gezet.

Als ik er 1 had wist ik het wel…Weggooien kan altijd nog.

De opgeknapte meubels hier op Facebook zijn ook niet mis zeg. Nee, gepimpt. We pimpen… Van dienblad tot kast.. Alles komt voorbij, allemaal even mooi en vooral de krijtverf is favoriet. Krijtverf is dan ook een fantastisch goedje. Je ontvet je meubel en smeert zó de krijtverf erop. Menig schilder draait zich, bij wijze van spreken om in zijn graf, máár een kind kan de kast doen. En snel ook! ” Gisteren even de kast gepimpt” lees ik dan en dan verwacht ik een nachtkastje op de foto. Echt niet! Hele grote kasten worden éven gepimpt. Ik had er tot voor kort nog nooit van gehoord. Nou ja, wel van gehoord maar dacht dat het schoolbord verf in leuke kleurtjes was. En eerlijk gezegd denk ik nog steeds dat je er, als je er geen was op zet, prima op kunt schrijven met een krijtje hoor. Maar dit was een leuke ontdekking. Héél erg leuk zelfs want schuren? Mennnn… Ik ga bijna nog liever naar de tandarts. Bijna he! Nu vond ik laatst een gereedschapskarretje op marktplaats en nadat ik manlief had weten te overtuigen dat het echt, echt, echt wel leuk zou worden ( én de rit van dik een uur héén en ook weer terug waard was ) ben ik het gaan ..pimpen dus.

foto3

Krijtverf en aanverwante artikelen is in deze regio een ramp trouwens. ( dus wie zich aangesproken voelt een verkooppunt te beginnen..GAT IN DE MARKT!!!) Wij hebben dik een uur in de auto gezeten voor het potje wax wat eroverheen moest. “Bestel dat dan gewoon via internet Muts… ” hoor ik jullie denken.

Ja duh, maar als de verzendkosten hoger zijn dan het hele potje kost, pakken we toch maar ff de leaseprius.

En Nijkerk was leuk hoor!!!! Ze hebben daar de mooiste kerktoren van het land, wisten jullie dat? Ik ook niet, dat stond op een bord. Inderdaad, mooie toren… Maar ik ga niet beweren dat het dé mooiste is hoor. Dat deed Nijkerk zélf! Ik dwaal weer af. De gereedschapskar is inmiddels een leuk tv meubeltje geworden voor op de slaapkamer maarreh…. De volgende keer smeer ik op ijzer toch maar weer gewoon Hammerite.

We gaan ook massaal aan de peperbesjes want het seizoen van de dadeltak is toch écht voorbij nu. Ik vind ze hélemaal leuk maar….mijn dadeltak is nog best mooi. Én waar laat ik dan die dadeltak weer? Gezellig samen op een dienblad gooien is ook zo wat… En de magnoliatakken. Prachtig! Heb er ooit 1 in de tuin gehad. Die staat er misschien nog wel maar die tuin is niet meer van mij. Hier heb ik een plataan maar die takken doen het toch minder leuk in de vaas. Maar terug naar de magnolia’s. Koop ik ze en zet ze droog? Of wil ik bloemen. Ja, dat zijn toch weer zware dilemma’s. En ik heb ook nog geen bloembolletjes gehaald. Én geen mos! Ik heb zelfs nog geen tulp in huis gehad dit jaar!

Ik loop hópeloos op jullie achter.

Gelukkig heb ik nog de foto’s, op Facebook, van jullie!

Oh ja, ik heb ook nog een ster gepimpt. Ik had een leuke gezien van een of ander designmerk maar die was belachelijk duur. Deze van de Blokker is wit, wás wit. Nu zwart, met oostindische inkt.

foto4

Want daar kun je namelijk héél goed lastige dingetjes mee schilderen. Mits ongelakt, ongeglazuurd, gips…in ieder geval een zuigende ondergrond. Oostindische inkt is namelijk absoluut watervast en gitzwart ( tenzij je een andere kleur hebt natuurlijk ) en geeft een zacht glanzende gloed. Ik dacht, laat ik eens een andere tip geven dan de Home Deco of de krijtverf ;)

En als ik nu nog even pimp van mijn verkoudheid.  Ben ik straks net als al die mooie kasten van jullie.. Weer heerlijk strak en jaren jonger!

Cheers! Carol

Ps..ik heb het nu een aantal keer getypt maar wat is pimpen eigenlijk een raar woord whahahaha

Pps.. Niets , maar dan ook geen enkel woord, in deze tekst is bekritiserend of neerbuigend bedoeld.

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

3 reacties op “That’s what fans are for | Carol gaat bloggen!

Geef een reactie